Visoki računi za struju tokom zime zatvorili hotele na Jadranu

Iako su hoteli u Dalmaciji radili bolje nego ikada prije, a Split će prvi put i zimi biti povezan s nekoliko evropskih metropola izravnim vazdušnim linijama, hotelijeri su, pritisnuti visokim računima za struju, odlučili zatvoriti vrata.

Tako će cijela Makarska rivijera, koja ljeti ostvaruje milione noćenja, ovu zimu ostati na samo dva ili tri otvorena manja hotela.

Od vrata do vrata, od hotela do hotela. Svugdje isto. Hoteli su na Makarskoj rivijeri zatvoreni. Nisu pomogli ni sjajna sezona ni rast prihoda. Nije pomogla ni nikad bolja i sunčanija posezona.

Uplatnice za struju su, kažu za HRT u Brelima, omča oko vrata.

“Troškovi su otišli u nebesa da se jednostavno ne isplati. Nešto što ste plaćali 100 sada je 300, isto tako cijena hrane je išla gore. Sami znamo da cijene padaju u studenome tako da troškovi ruše prihode i mi smo zatvorili”, kaže Krunoslav Šošić, voditelj destinacije, Bluesun Hotels.

Pozdravljaju više direktnih letova prema Dalmaciji ove zime, ali sve je to premalo.

“Mislim da bi država trebala stimulirati puno više letova prema Splitu, Dubrovniku, Zadru, jer pogledajte kakvo je vrijeme ovdje, kod nas je ljeto i cijela Europa bi bila tu”, kaže Šošić, prenio je Klix.

U Splitu druga priča – ipak će se raditi.

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …