Svim dozvoljenim sredstvima branićemo izbornu volju građana Podgorice

Budući konstituenti su usaglasili sve naredne korake pravne procedure koji će dovesti do utvrđivanja konačnih rezultata izbora, a samim tim i stvoriti pretpostavke za održavanje konstitutivne sjednice Skupštine Glavnog grada i preuzimanje potpune odgovornosti za upravljanje gradom, što su građani Podgorice omogućili ubjedljivom i nespornom voljom da sadašnja nelegitimna vlast treba konačno i da ode, navedeno je u zajedničkom saopštenju Pokreta “Evropa sad”, Demokratskog fronta “Za budućnost Podgorice”, liste Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i Demosa “Idemo ljudi”, Građanskog pokreta URA i CIVIS “Može Podgorica” i Albanske alternative.

Budući konstituenti vlasti u Glavnom gradu su, kako navode, razmotrili situaciju oko opstrukcije od predsjednika izborne komisije Glavnog grada u vezi sa proglašenjem konačnih rezultata izbora, održanih 23. oktobra, čiju ispravnost nijesu mogli ugroziti ni “namješteni i naručeni prigovori” koji su stigli i do Ustavnog suda.

“Nema sumnje da su blokada rada Ustavnog suda i posljednja dešavanja oko proglašenja konačnih rezultata kreacija gubitnika oktobarskih izbora smišljena u partijskim kancelarijama Demokratske partije socijalista”, ocijenjeno je u saopštenju.

Konstituenti buduće vlasti su se, kako je navedeno, takođe dogovorili da će “svim dozvoljenim sredstvima braniti izbornu volju građana Podgorice i na taj način stvoriti uslove da nova vlast profunkcioniše što prije u punom kapacitetu”.

“Pobjednici lokalnih izbora u Podgorici od 23. oktobra su razmotrili i usaglasili osnovne principe formiranja buduće koalicione vlasti u gradu, od kojih su najvažniji: Dprovođenje sveobuhvatne i objektivne revizije dosadašnjeg funkcionisanja gradske uprave; jasni i održivi program razvoja Podgorice u narednom mandatu; transparentnost, zakonitost u radu i nulta tolerancija na korupciju, te da će Glavnim gradom upravljati obrazovani, stručni i pošteni ljudi”, istakli su u saopštenju i dodali:

“Građani Podgorice mogu očekivati da nakon objave konačnih rezultata izbora dođe veoma brzo do potpisivanja koalicionog sporazuma o funkcionisanju vlasti u Glavnom gradu.”

RTCG

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …