Milatović: DPS-u neće proći da opstrukcijama obesmisli izbornu volju

Projektovanim i neosnovanim žalbama Ustavnom sudu iza kojih stoji poraženi DPS, a koje apsolutno ne utiču na izbornu volju građana niti mogu promijeniti izborni rezultat, po ko zna koji put partija Mila Đukanovića na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije, ocijenio je nosilac podgoričke liste pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović.

Izvođač radova u ovoj iteraciji je predsjednik izborne komisije Glavnog grada, koji je umislio da je njegova volja jača od volje 62 odsto građana Podgorice koji su nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti.

Nadalje, iako je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada Podgorica kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a, potpredsjednik pomenute partije ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vrijeme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa.

Zato nadležni organi treba da reaguju i razvlaste neustavnog i nezakonitog gradonačelnika Podgorice, dok se ne riješi planski izazvana kriza, kako bi se već jednom stalo sa zloupotrebom resursa glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje.

Građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad ponižavana i diskriminisana, je digla glas 23. oktobra i olovkom poslala u političku prošlost one koji su naše društvo doveli u ambis. Vrijeme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo naprijed! 

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …