Đurović poziva parlamentarne partije na sastanak: Brine me bezbjednost u Crnoj Gori

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović poslala je predsjednicima parlamentarnih partija dopis kojim ih poziva na sastanak u srijedu u 12 časova.

-Imajući u vidu da se država nalazi u političkoj krizi, smatrala sam neophodnim da ponovo otvorim politički dijalog u kom će učestvovati svi predsjednici parlamentarnih partija. Upitila sam im dopise, sastanak je zakazan za srijedu. Došli smo u situaciju gdje dovodimo i bezbjednost u državi. Obaveza je svih subjekata da nađemo način za dogovor o pitanjima koja opterećuju naše društvo- kazala je Đurović.

Ona je podsjetila da su parlamentarne partije i julu imale dijalog, ali da nije došlo do relalizacije zaključaka koje su tada imali.

Nemamo funkcionalan Ustavni sud i imamo problem oko proglašenja rezultata lokalnih izbora. U posljednje vrijeme se posebno apostofira potreba funkcionalog Ustavnog suda, s obzirom na neka zakonska rješenja. Upravo je to razlog zašto sam ponovo tražila od predsjednika partija da sjednu zajedno i pronađemo rješenje. Najviše me brine pitanje ugrožene bezbjednosti u Crnoj Gori- kazala je Đurović.

Na pitanje za kad će zakazati sjednicu parlamenta na kojoj se ponovo odlučivati o izmjenama Zakona o predsjedniku, Đurović je odgovorila da je da njena poslovnička obaveza da na prvoj narednoj sjendici stavi taj zakon na glasanje.

Govoreći o ugroženoj bezbjednosti u državi, Đurović je rekla:

“U trenutku kad postoje različita viđenja o različitim zakonskim aktima, u trenutku kad je Vlada izgubila povjerenje i kad je u tehničkom mandatu, kad postoji želja za različitim vaninstitucionalnim djelovanjem, to smatram predmetm koji treba kod svakakoga da izaziva budnu pažnju”.

Dan

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …