Gorivo od utorka skuplje 12 centi

Cijene benzina od utorka biće skuplje za 12 centi, dok će eurodizel pojeftiniti jedan cent, potvrđeno je “Danu” nezvanično iz naftnih kompanija na osnovu parametara od juče.

Razlog drastičnog povećanja cijene benzina je odluka Vlade da od 8. novembra poveća akcize za 10 odsto, odnosno da budu umanjene 40 odsto, umjesto, kao što je bilo do sada, 50 odsto.

Zbog 10 odsto veće akcize u odnosu na prethodni obračun, cijena benzina je u startu veća sedam centi, dok je zbog parametara koji ulaze u obračun trebalo da poskupi pet centi. Kad se to dvoje sabere, dolazi se do poskupljenja od 12 centi koje će biti od utorka u ponoć.

Eurosuper 95 sada košta 1,34 eura, a od utorka će biti 1,46 eura. Eurosuper 98 je sada 1,38 eura, a od utorka će biti euro i po po litru.

Kada je u pitanju eurodizel, on je trebalo da pojeftini od utorka šest centi, ali će zbog povećanja akcize za 10 odsto, biti jeftiniji za samo jedan cent. Pet centi je povećana akciza odlukom Vlade od prošle sedmice. Eurodizel će od utorka koštati 1,64 eura po litru.

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …