evropasad

Evropa sad: Ministar ispod cenzusa Damjanović da sprovede mjeru isplate naknada za novorođenčad

ozivamo Vladu u tehničkom mandatu, a posebno ministra ispod cenzusa, Aleksanda Damjanovića, da sprovede mjeru 42. Vlade iz marta mjeseca u kojoj se predlaže naknada od 1.000 eura za svu novorođenčad u opštinama sa negativnim prirordnim priraštajem u 2020. godini, te 500 eura u opštinama s pozitivnim prirodnim priraštajem, kazali su iz Pokreta “Evropa sad”.

Kako su kazali, u junu tekuće godine je 43. Vlada dala obećanje da će riješiti ovo pitanje neutemeljeno prolongirajući donijetu odluku 42. Vlade, kroz pravdanje da je neophodno usvajanje zakonskog predloga, ali i zbog nedostatka novca.

-Naime, iz Ministarstva finansija su nas uvjeravali da je rezerva već u prva četiti mjeseca utrošena i da nema novca za naknade za novorođenčad (pet miliona), a u septembru (prije usvajanja rebalansa) sa pozicije rezerve kupuju se akcije EPCG u iznosu od 15 miliona eura, dok se rebalansom opredjeljuju dodatna sredstva za službena putovanja predsjednika Đukanovića.  Pošto se ispodcenzusni ministar Damjanović pokazao kao jeftini populista i krajnje nekompetentan član aktuelne Vlade, a posle fijaska njegove partije na lokalnim izborima, jedini častan izlaz bi bio neopoziva ostavka- kazali su iz ES.

Takav čin bi, kako kažu, crnogorsku javnost rasteretio daljih blamaža, neistina i novih katastrofalnih mjera čiji je autor ministar u tehničkom mandatu – Aleksandar Damjanović.

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …