Ščekić-Sands: Globalni fond pouzdan partner crnogorskom zdravstvu

Piter Sands zahvalio je ministru na posjeti i istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, te da su zajedničkim snagama postignuti izvanredni rezultati

Globalni fond snažno podržava napore crnogorskih vlasti u borbi protiv HIV-a i sa zadovoljstvom će nastaviti da pomaže i bude pouzdan partner na tom putu, saopšteno je nakon sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i direktora Globalnog fonda Pitera Sandsa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

– Na sastanku u Ženevi, crnogorska delegacija, koju predvodi ministar Šćekić, upoznala se sa načinom na koji funkcioniše Globalni fond a tokom radnog susreta razmatrane su različite  mogućnosti saradnje dvije strane te obezbjeđivanju novog granta u visini od oko 800 000 eura, koji podrazumijeva dijagnostičku i drugu opremu u cilju pospješivanja borbe protiv korona virusa – navode iz ministarstva.

Piter Sands zahvalio  je ministru na posjeti i istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, te da su zajedničkim snagama postignuti izvanredni rezultati. 

Tokom trodnevne posjete Ženevi, ministar Šćekić razgovaraće i sa regionalnom direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, gđom Afshan Khan, kao generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije, Tedrosom Adhanom Ghebrejesusom. Fokus susreta biće tekuće aktivnosti i planovi, kao i podrška SZO tokom rada na Strategiji razvoja zdravstva u određenim  oblastima.

Provjerite slična mjesta

Pobjeda: Abazović i Joković pripremaju odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Abazovićeva vlada koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da …