Rukometni savez pred bankrotom, nije dobio centa od države

Ista meta, isto odstojanje: kasa se prazni, država ,,žmuri“, a domaćinu ,,gori pod nogama“.

Rukometni savez Crne Gore od strane države nije dobio nikakvu finansijsku pomoć i podršku za organizaciju Evropskog prvenstva koje 5. novembra počinje u Podgorici, a o čemu je pisala Pobjeda 10. oktobra.

Pripreme za veliki sportski događaj u završnoj su fazi, sredstva se troše od budžeta koji je država opredijelila za ovu godinu. Sa oko 600.000 eura, sa koliko raspolaže Savez za sve aktivnosti koje su odobrene na konkursu, postoji opravdani strah i rizik od bankrota. Savez trenutno funkcioniše od sredstava koja su skromna i nedovoljna za realizaciju svih aktivnosti.

Pripreme u tehničkom i organizacionom smislu teku redovno već više od godinu. Proces je intenzivan posljednjih nekoliko mjeseci, odnosno neđelja i ulazimo u završnu fazu. Najbolji pokazatelj našeg organizacionog dostignuća je pozitivna izjava Alenke Cuderman koja je ispred EHF-a zadužena za postavku dvorane. Sa ponosom ističem da smo značajno ispred zacrtanog plana – istakao je Petar Kapisoda, predsjednik RSCG.

Najviše novca je usmjereno na adaptaciju ,,Morače“. Standardi od strane Evropske rukometne federacije morali su do detalja da se ispoštuju. I jesu, jer su kritike samo pozitivne.

Ono što brine je minorna podrška države što je prosto čudno s obzirom na to da je Crna Gora kao država prvi put u prilici da bude domaćin prvenstva Evrope u bilo kojem sportu. Informisan sam od strane i Ministarstva sporta i Ministarstva finansija da su državne budžetske rezerve iscrpljene. Ovo je za nas ogroman poduhvat koji finansijski jednostavno nijesmo u stanju da iznesemo sami i uskoro, gotovo izvjesno, ćemo se naći u teškoj finansijskoj situaciji. Poseban apsurd predstavlja to što i dalje, uprkos našim redovnim zahtjevima, nijedna državna kompanija nije i ne želi da bude sponzor Rukometnog saveza – kazao je Kapisoda.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

U igri i model koncentracione vlade uz izbor četvoro sudija Ustavnog suda

Razgovor o izboru sudija Ustavnog suda nastaviće se sjutra, kako bi se razmotrila još neka …