Dukaj-Devčić: Studenti i mladi nosioci reformskih procesa

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sa saradnicima, sastao se danas sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru, Jakovom Devčićem, kao i sa koordinatorkom za Crnu Goru, Sanijom Šljivančanin.

Ministar Dukaj je čestitao imenovanje Jakovu Devčiću za direktora Fondacije KAS i istakao značaj kancelarije Fondacije u Crnoj Gori. Ova kancelarija je u Crnoj Gori već dvije decenije i pozitivno utiče na demokratizaciju mnogih društveno-političkih aspekata.

Dukaj je pohvalio napore Fondacije u stipendiranju i izboru najboljih studenata u Crnoj Gori iz godine u godinu. Većina njih, nakon ovog iskustva, svoju karijeru nastavlja u relevantnim državnim i akademskim institucijama i organima, u zemlji i inostranstvu.

„Studenti i mladi su kreatori budućnosti. Ulažući u njih, pomažete demokratizaciji i napretku cijele zajednice. Čestitam na kontinuiranoj pomoći i podršci koju pružate najboljima, koji će biti aktivni nosioci odluka i javnih politika a samim tim, nosioci reformskih procesa”, rekao je ministar Dukaj.

Ministar Dukaj je dodao da je Ministarstvo javne uprave posvećeno procesu decentralizacije lokalnih samouprava, kao i uspostavljanju saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave, koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri.

Direktor Devčić upoznao je ministra sa strukturom, ciljevima, misijom, kao i budućim planovima Konrad Adenauer Stiftung i naglasio značaj rada ministarstva u donošenju nekih važnih zakonskih akata, kao što je Zakon o Vladi. On je takođe govorio o razmjeni regionalnih iskustava kada su lokalne samouprave u pitanju.

Provjerite slična mjesta

Osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti Kneževića određeno zadržavanje do 72 sata

Cetinjaninu I.G. osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti poslanika Milana Kneževića, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu …