Damjanović razgovarao sa slovačkim ambasadorom

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović i ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Boris Gandel, tokom prvog zvaničnog susreta, razgovarali su o mogućnostima unaprjeđenja bilatralne saradnje dvije zemlje. Razmijenjeni su stavovi na teme od zajedničkog interesa i potencijali za jačanje razvojne saradnje prijateljskih država.

Zajednički je konstatovano da Crne Gora i Slovačka imaju sadržajnu saradnju, tradicionalno partnerske odnose i redovan politički dijalog.

Ministar Damjanović zahvalio je na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža evropskim integracijama Crne Gore, dok je ambasador Gandel kazao da je njegova zemlja spremna da nastavi da podstiče brži integracioni proces i ustupa institucionalna znanja kroz tehničku podršku, kako na političkom, tako i na ekspertskom nivou.

Iako imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, ocijenjeno je da je potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju. Budući da su strane direktne investicije iz Slovačke, u prethodnom periodu bile na veoma niskom nivou, ambasador Gandel je sa zadovoljstvom konstatovao da raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u dijelu investiranja u sportski turizam i poljoprivredu.

Obostrano je izražen interes za razmjenom iskustava i dobrih praksi, koje bi rezultiralo snaženjem privredne saradnje i intenziviranjem ekonomskih odnosa.

Provjerite slična mjesta

Pobjeda: Abazović i Joković pripremaju odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Abazovićeva vlada koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da …