Protest ispred Skupštine: Ne damo državu

Danas je u pitanju politička, državna i nacionalna sudbina Crne Gore koja uprkos proruskim i prosrpskim snagama nije svezana, poručeno je sa protesta koji je večeras u Podgorici održan zbog sinoćnjeg usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku. Okupljeni građani, koji su organizovali protestnu šetnju od Trga nezavisnosti do Skupštine, a zatim Vlade, pozvali su predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da u roku od sedam predoči plan borbe.

Građani su nosili tranparente sa kojih poručuju: “Ne državnom udaru”, “Non passaran”… Skandirali su: “Izdaja, izdaja…”, “Ne damo državu” i “Evo stižu Crnogorci”.

Nekadašnji predsjednik mladih LSCG, crnogorski intelektualac Peđa Vušurović istakao je ispred Skupštine Crne Gore da uprkos svim proruskim i prosrpskim snagama, Crna Gora nije svezana.

On je istakao kako su danas na ulici kojom su gazili i hodali Crnogorci svezanih ruku, ali nikad svezane svijesti i glave.

Crna Gora nije svezana i uradiće sve da tih lisica na njenim rukama ne bude. Vi ste oni koji nije trebalo kupovati i koji nemate putera na glavi. Svi smo prolazni, samo je Crna Gora jedna – istakao je Vušurović ispred Skupštine.

On je istakao da se partije danas djele na one koji su za Crnu Goru i protiv nje.

Naš glas je ključan i naša je riječ je zadnja. Danas je u pitanju politička, državna i nacionalna sudbina Crne Gore i Crnogoraca. Ulog je najveći. Crna Goro, ajde u narednih sedam dana da sačekamo šta će nam poručiti iz kuće predsjednika Crne Gore – poručio je Vušurović.

Kako ističe, sramni glas sramne većine u sve manje crnogorskoj, a sve više Podgoričkoj skupštini smo čuli.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …