Adžić i Damjanović: Od 01. januara konkretni benefiti za zaposlene

 Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i ministar finansija Aleksandar Damjanović sastali su se danas sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova i Nezavisnog sindikata policije. Na sastanku su razmatrani zahtjevi  sindikata, a u odnosu na unapređenje statusa službenika MUP-a i Uprave policije.

Zahtjevi tri sindikata u najvećoj mjeri odnose se na uvećanje zarada, unapređenje stambene politike, te donošenje Kolektivnog ugovora.

Ministar Adžić je tokom sastanka iskazao nedvosmislenu podršku predstavnicima sindikata u borbi za ostvarivanje povoljnijih uslova rada i poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova, naglasivši da su sindikalne organizacije i menadžment MUP-a na istom zajedničkom zadatku, čiji je cilj zadovoljan službenik. “Kao ministar zalažem se da maksimalno izađemo u susret što većem broju vaših zahtjeva u mjeri u kojoj to dozvoljavaju trenutne društveno-ekonomske mogućnosti”, poručio je ministar Adžić.

            Predstavnici sindikata informisali su i ministar finansija Aleksandra Damjanovića o svojim zahtjevima. Ministar Damjanović kazao je da će sa saradnicima u najkraćem roku razmotriti sve zahtjeve službenika MUP-a i policije, budući da se radi na Predlogu budžeta za 2023. godinu, te vjeruje da se od 1. januara 2023. godine može očekivati usvajanje dijela zahtjeva. “U mjeri realnog unaprijedićemo materijalni položaj službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u 2023. godini, što će biti temelj budućeg unapređenja kako materijalnog statusa, tako i uslova rada službenika”, naglasio je ministar Damjanović. 

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …