Spajić: DRI politička institucija, jedva čekam provjeru SDT-a

Povodom najave da je Državna revizorska institucija (DRI) dostavila je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) na ocjenu izvještaje o finansijskoj i reviziji pravilnosti završnog računa budžeta za prošlu godinu, na koje je dala duplo negativno mišljenje, bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je za „Dan” istakao da jedva čeka da SDT ili bilo koja druga institucija ispita njegov rad.

Drago mi je da je DRI počela da održava konferencije za novinare. Radio sam u skladu sa Ustavom i zakonima i jedva čekam da SDT ili bilo koja druga institucija to i ispita – kazao je Spajić.

On je istakao i da je pitanje zašto se DRI ranije nije oglašavala ovoliko često i zašto SDT-u nije slala nalaze o nezakonitoj državnoj pomoći, aktiviranim garancijama…

– DRI je politički instruirana institucija, a to vam je sve jasno kada samo pogledate ko su članovi Senata te institucije, koji su direktno intervenisali u predizbornoj kampanji – zaključio je Spajić.

Podsjećamo, DRI je nedavno objavilai izvještaj o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti završnog budžeta, na koji je dala dvostruko negativno mišljenje. U izvještaju je tada navedeno da je došlo do prekoračenja dozvoljene potrošnje za 39 potrošačkih jedinica od ukupno 49,6 miliona eura.

Dan

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …