Rekonstruisana Njegoševa ulica (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik dr Ivan Vuković, u prisustvu velikog broja građana, sinoć je obišao završene radove na rekonstrukciji jedne od najvažnijih ulica u centru Podgorice-Njegoševe ulice. Vuković je sugrađanima zahvalio što su večeras došli u tolikom broju i podijelio osjećej zadovoljstva zbog uspješne realizacije projekta i uređenja ulice koja je jedan od simbola našeg grada.

“U pitanju je ulica koja nažalost, bez obzira na svoj značaj dugo vremena nije izgledala onako kako smo se svi nadali i znali da bi trebalo, tako da, zahvaljujući projektu naše Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice večeras imamo priliku da vidimo potpuno novi izgled Njegoševe ulice, vjerujem na ponos centra grada i Podgorice u cjelini”, kazao je Vuković dodajući da ga raduju komentari da je ona već sada najljepša ulica u gradu. “Projekat je vrijedan preko 840.000 eura, a osim uređenja saobraćajnice, podrazumijevao je i potpunu zamjenu dotrajalih instalacija, dakle, sve ukupnu rekonstrukciju, kako ispod zemlje, tako i onoga što se vidi iznad zemlje – ulica koja se savšeno uklapa u našu viziju razvoja centra grada, za koji smo prije četiri godine kazali da bi fazno trebalo da bude zatvoren za saobraćaj, kako bi se ovaj veliki prostor otvorio za pješake za bicikliste, za naše najmlađe, za šetnju i uživanje”, kazao je Vuković ističući da smatra da je Podgorica danas mnogo bliža tom cilju.

“Mislim da smo danas mnogo bliži tom cilju, nego što smo bili, jer smo prethodno na sličan način uredili i Bokešku ulicu, tako da uz gornji dio Njegoševe ulice i prethodno za saobraćaj zatvorenu Hercegovačku ulicu, mi danas imamo jednu lijepu oazu mira u centru grada i bićemo u prilici da uživamo u novom podgoričkom korzu. Drago mi je da smo i ovaj posao priveli kraju, sigurno najznačajniji projekat kada je centar grada u pitanju u mandatu ove gradske uprave”, poručio je Vuković.

Njegoševa ulica će biti otvorena za saobraćaj samo u terminu od 6h do 10h ujutru, i to za dostavna vozila, imajući u vidu veliki broj ugostiteljskih objekata koji se nalaze u ovoj ulici.

Brojni građani koji su se večeras našli u Njegoševoj ulici su kazali da je ona već postala omiljeno podgoričko korzo, te da je centar grada upravo to čekao.

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …