Počinju pregovori: Milatović očekuje novu vlast do 19. decembra

Nosilac liste “Evropa sad” Jakov Milatović zakazao je za 2. novembar, u podne, inicijalni sastanak sa nosiocima pobjedničkih lista na lokalnim izborima 23. oktobra radi dogovora o što skorijem formiranju vlasti u Podgorici. Poziv je adresiran na Jelenu Borovinić Bojović, nosioca liste “Za budućnost Podgorice”, Danila Šaranovića, nosioca liste “Idemo ljudi!” i Luku Rakčevića, nosioca liste “Može Podgorica – Ovo je naš grad!”.

Milatović za “Dan” navodi da očekuje da će se brzo dogovoriti.

Neformalno su svi potvrdili učešće u pregovorima i sada samo čekamo formalnu potvrdu. Ovo je prvi sastanak formalnog tipa. Ako se po jutru dan poznaje, sve bi trebalo da ide nekim svojim dobrim tokom. I prethodna sjednica je išla u tom pravcu. Mislim da sa svih strana postoji zainteresovanost i dobra volja da se to okonča kako treba. Mislim da bi bilo lijepo da se nova vlast formira prije Dana oslobođenja Podgorice. Mislim da je taj rok realan i ostvariv – naveo je Milatović.

U pismu koje je upućeno nosiocima četiri liste je naznačeno da do danas, do 18 časova, treba da odrede pregovarački tim i dostave obavještenje ko će ga činiti. U ime pokreta “Evropa sad” u razgovorima će učestvovati Filip Ivanović, Andrej Milović i Anđela Jakšić Stojanović .

Da će prihvatiti poziv za pregovore potvrdila je za “Dan” Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste “Za budućnost Podgorice”.

–Poziv za pregovore smo dobili i mi ga prihvatamo. Velika koalicija, odnosno Demokratski front, će biti kohezioni faktor u tim pregovorima. Formiraće se pregovarački tim koji će voditi pregovore u ime koalicije “Za budućnost Podgorice”. Očekujem da će pregovori ići kako treba i da neće biti nikakvih problema – navela je Borovinić Bojović.

Da li će prihvatiti poziv za pregovore i šta od njih očekuju pokušali smo da saznamo od Danila Šaranovića i Luke Rakčevića. Međutim, odgovor nismo dobili.

Dan

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …