Ministarstvo sporta i mladih potpisalo ugovor sa 23 sportska kluba


Ministarstvo sporta i mladih danas je u Podgorici potpisalo ugovor sa 23 sportska kluba, čije će se članarine za djecu sufinansirati iz Budžeta Crne Gore.
Na press konferenciji održanoj u Univerzitetsko sportsko-kulturnom centru, ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, istakao je da je ovim potezom učinjeno perspektivno rješenje koje će značiti budućim pokolenjima i sportskim radnicima.
,,Na našem javno raspisanom konkursu, javila su se 23 kluba, koja će sufinanisirati Ministarstvo sporta i mladih. Ovo sve ide u sklopu akcija koje je Ministarstvo u prethodnom periodu realizovalo,” kazao je Lalošević.
On je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da postojeći Zakon o sportu treba mijenjati, posebno u dijelu koji se tiče dječjeg sporta.
,,Treba olakšati registraciju sportskih klubova. Svima vama odajem priznanje jer ste u doba ekonomske krize nastavili da se bavite edukacijom djece. Trenutnim Zakonom o sportu možemo da finansiramo Nacionalne sportske saveze. Želimo izmjenama da podržimo i manje sportske klubove. Na ovaj način pomažemo i roditeljima. Imamo plan da poboljšamo sportsku infrastrukturu, da napravimo reprezentativnu atletsku stazu u Podgorici. Posvetićemo pažnju stipendiranju mladih sportista,” zaključio je Lalošević.

Provjerite slična mjesta

Ministar Vuković u Vašingtonu razgovarao sa Garbrijelom Eskobarom

Ministar finansija, Novica Vuković i zamjenik pomoćnika sekretara, Gabrijel Eskobar, održali su konstruktivni sastanak u …