Evropa sad: Vanrednim parlamentarnim izborima do deblokade sistema

Crnoj Gori su potrebni vanredni parlamentarni izbori, kako bi se što prije odblokirao rad institucija, ubrzao evropski put i stvorili uslovi da se građanima dodatno povećaju zarade i penzije, saopšteno je iz pokreta Evropa sad.

To nije politički, već državni interes. Institucionalna blokada koja prerasta u anarhiju prijeti da u potpunosti uruši sistemski poredak, koji je već na staklenim nogama. Pokazalo se da aktuelni sastav skupštine nema kapaciteta da riješi ovaj problem i svako odlaganje biće pogubno za državu i građane Crne Gore.

Takođe, dugujemo ozbiljnost ne samo domaćoj, već i međunarodnoj zajednici, a posebno našim evropskim partnerima, koji sa pravom iskazuju zabrinutost zbog blokade institucija i haosa koji svakim danom prijeti da eskalira.

Stoga, očekivanje ogromne većine demokratske javnosti jeste da se ovaj politički i institucionalni galimatijas što prije prekine i vrati se mandat građanima koji su na lokalnim izborima jasno stavili do znanja šta vide kao prioritet.
Pokret Evropa sad! poziva na odgovornost i ozbiljnost, jer građani nemaju vremena da čekaju i svjedoče novim političkim trvenjima i eventualnim trgovinama.

Građanima je neophodna progresivna, odgovorna i nekorumpirana politika koja će isključivo raditi na poboljšanju životnog standarda i ubrzanju našeg evropskog puta.

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …