U septembru prodato samo 19 stanova u Banjaluci

Uvidom u registar nekretnina u Banjaluci je u septembru prodato samo 19 stanova, dok je prošle godine u istom periodu taj broj iznosio 140, a ovogodišnji podaci su najmanji u posljednjih pet godina, pa i više.

Naime, ovi podaci pokazuju da je prodaja veoma opala u odnosu na lani, ali trend pada potvrđuje činjenica da se od januara stanovi sve manje kupuju.

Tako je u avgustu prodato 47 stanova, dok je prošle godine taj broj iznosio 132, a u julu prošle godine prodato je 113, a ove svega 68.

Da je prodaja stanova u gradu na Vrbasu u znatnom padu, za “Nezavisne novine” potvrdio je i Dragan Milanović, direktor Agencije “Remax” iz Banjaluke.

“Generalno gledano došlo je do pada prodaje određenih nekretnina, prije svega stanova u izgradnji”, rekao je Milanović.

Kako je dodao, za pad prodaje ima više razloga.

“Imamo inflaciju, odnosno poskupljenje svega, a samim tim je kreditna sposobnost građana za one koji nekretnine kupuju preko kredita dosta manja”, rekao je Milanović, dodajući da građani nemaju mogućnost da se upuste u kredite.

“Još jedan od razloga je taj što su banke poštrile svoje kriterijume i podigle kamatne stope, te se samim tim smanjila mogućnost za kreditno zaduživanje”, rekao je Milanović.

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …