Telekom: Zaposleni imaju prosječne plate 1.300 eura i privilegije a hoće da štrajkuju

Crnogorski Telekom saopštio je sinoć da je trenutna prosječna mjesečna zarada u toj kompaniji gotovo 1.300 eura neto, što je kako dodaju visoko iznad državnog prosjeka.

Oni su se oglasili povodom toga što je Sindikat Crnogorskog Telekoma najavio da će organizovati u ponedjeljak jednosatni štrajk zbog nepostizanja dogovora u pregovorima koji traju od kraja prošle godine.

“Čelnici Sindikata Telekoma ranije danas najavili su jednosatni štrajk zbog navodne nemogućnosti postizanja dogovora o produženju postojećih prava zaposlenih, sadržanih u Kolektivnom ugovoru. Ne dovodeći u pitanje pravo Sindikata da organizuje štrajk i ne polemišući sa time, dužni smo ipak da odgovorimo na zapanjujući pokušaj obmanjivanja javnosti neistinama iznijetim u današnjem saopštenju čelnika Sindikata”, ističe se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Oni su dodali da je menadžment Crnogorskog Telekoma još u junu ove godine objavio produženje benefita za zaposlene sadržanih u Kolektivnom ugovoru, uprkos tvrdnjama čelnika Sindikata o nespremnosti menadžmenta da učestvuje u pregovorima.

“O svemu ovome i toku samih pregovora detaljno su informisani svi zaposleni Crnogorskog Telekoma, kojima je istaknuto i da bez obzira na status pregovora, u slučaju isticanja određenih članova Kolektivnog ugovora njihovo važenje neće prestati, već će nastaviti da se primjenjuju kako bi zaposleni bili zaštićeni i uživali u svim benefitima koje im kompanija garantuje”, poručili su iz Crnogorskog Telekoma.

Oni su poručili da je “crnogorska javnost svjesna činjenice da je Telekom poslodavac sa izuzetno dobrim uslovima za rad, koji osim prosječne zarade visoke kako za industriju u kojoj posluje tako i za crnogorski prosjek, svim zaposlenima nudi brojne benefite”.

Poručili su da će radi preciznijeg informisanja javnosti, iznijeti samo dio, kako su poručili, benefita koje Crnogorski Telekom garantuje zaposlenima:

“Povećanje mjesečnih primanja u prosjeku od 6%, počevši od januara 2023. godine, kao vid podrške zaposlenima u periodu rasta inflacije kojom je pogođena cijela Evropa. Takođe vrijedi istaći da je trenutna prosječna mjesečna zarada u Crnogorskom Telekomu (prije najavljenog povećanja) gotovo 1.300 eura neto, što je visoko iznad državnog prosjeka.

Otpremnine će i u narednom periodu ostati na istom nivou na kojem su i danas – do 40 mjesečnih plata. Napominjemo da u naredne tri godine Kompanija nema planova za značajnijom optimizacijom broja zaposlenih, ali smo željeli da bez obzira na to zaštitimo zaposlene u eventualnim pojedinačnim slučajevima do kojih mogu dovesti iznenadne promjene na tržištu, dodatna digitalizacija poslovnih procesa, i slično, zbog čega će trenutna struktura otpremnina biće produžena na naredne tri godine.

Zdravlje naših zaposlenih je jedan od naših prioriteta pa stoga želimo za naše zaposlene da omogućimo dobrovoljno zdravstveno osiguranje, kako bi svi zaposleni imali na raspolaganju preglede po indikaciji i liječenje s osiguranim iznosom od 1.500 eura limita godišnje u privatnim zdravstvenim ustanovama.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Knežević: Napadnut sam dok sam čekao suprugu, od večeras nosim oružje

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je da je današnji napad na …