Gudelj najavio: Želim veliku humanitarnu akciju, moramo pomoći Zoranu Vorotoviću

Ivan Gudelj je fudbalska legenda splitskog Hajduka, čovjek o čijoj je fudbalskoj karijeri napisano sve. Bio je najbolji, igrao je samo do 27. godine – iznenadno otkriveni Hepatitis B ugasio je njegovu najveću ljubav – spriječio ga je u daljoj karijeri. U trenutku kada je dostigao zenit:

“Sve sam dogovorio sa Realom, svijet je bio moj, nebo mi je bilo granica. Mislio sam da ću igrati fudbal cijelog života, takva je bila moja energija. Ali, tada se srušilo sve…”, kazao je Gudelj u ekskluzivnom intervjuu u emisiji Arena na programu RTV Nikšić.

“U jednoj sekundi sam izgubio sve, to je bio kraj. Biloje mnogo teško da se to prihvati, jednostavno, kako shvatiti da ne možeš raditi ono što najviše voliš. Pitao sam se kako dalje”, sjeća se Gudelj.

Ipak,očigledno da je jedinog opjevanog u svim navijačkim pjesmama splitske Torcide, od tog trenutka život vodio po onoj narodnoj: “Ono što Vas ne ubije, to Vas ojača”:

“Teška je spoznaja kada iz zenita, gdje vas svi tapšu, grle, slikaju se, odete u bolest. Znate, bolesni ljudi su svugdje izolovani, na neki način stigmatizovani u društvu. E onda Vam treba ogromna volja, snaga, karakter… Ja nisam htio da odustanem, moja želja u tom smislu bila je ogromna, možda još i veća od one fudbalske. Borio sam se a samo ja znam kroz šta sam prošao. I zato, preporučujem svima borbu. I spreman sam da pomognem,naročito onima koji imaju sudbinu sličnu mojoj”, kazao je jedan od najvećih sportista bivše Jugoslavije.

Svoju humanost dokazao je bezbroj puta do sada, o njemu je snimljen film, napisao je dvije knjige,sve će se to promovisati u Ulcinju gdje će doći veliki broj fudbalskih legendi bivše SFRJ, skoro kompletan tim Hajduka iz 1985. 

“Zahvaljujući Pavlu Pepđonoviću organizovali smo to. Mislilismo nešto skromnije ali je otišlo predaleko. Doći će skoro svi, i to mi je posabno drago. Biće tu i Dejo Savićević, Pižon Petrović, moji iz Hajduka Miljuš, Cukrov, Kustudići iz Rijeke, igrači Budućnosti i Sutjeske, tuzlanske Slobode, Zvezde, Partizana, Rijeke….”, sa ogromnom emocijom priča Gudelj i najavljuje:

“Evo sada Vam kažem da će to biti sjajno i prilika je da se svi pokažemo kao ljudi. Pitao sam odmah za Zoju Vorotovića, čuo sam da je imao saobraćajku i da je u baš teškoj situaciji. Želim da mu pomognem, i ja i svi mi. Zajedno, kolege koje će biti tu. Moramo napraviti tu akciju da Zoranu pomognemo. Bio je to strašan igrač ali i pravi momak, čuo sam od svih. Hoću da to bude velika akcija i molim da svi u tome učestvujemo, svi koji budemo u Ulcinju. Znam da će uspjeti, ja ću dati sve od sebe, vjerujem i ostali, mediji nam trebaju da to dignemo na visok nivo. Hvala televiziji Nikšić što mi je dala ovu priliku”, kazao je Ivan Gudelj na kraju.

Podsjetimo, Zoran Vorotović je bivši fudbaler Sutjeske, Budućnosti, Crvene zvezde, jedan od najboljih bekova koje je liga bivše SFRJ imala. Doživio je saobraćajnu nezgodu 2001. godine a sada je gotovo nepokretan, lijeva ruka i noga su mu oduzete, živi kao podstanar, ima 63 godine. Pomoći niotkuda, ali, i ovog puta, kao mnogo puta na fudbalskom terenu i van njega, kao Feniks se javlja Ivan Gudelj.

Ulcinj će sredinom novembra (11-14) biti domaćin velikog sportsko humanitarnog skupa čiji će učesnici biti skoro sva najveća fudbalska imena sa ex yu prostora. Humanitarni karakter ovog događaja biće očigledno crta po kojoj će se pamtiti, najsjajnija od svih sjajnih fudbalskih zvijezda učesnica. 

RTNK

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …