Službenik katastra izudarao advokaticu i izbacio je iz kancelarije. Tražila dokumenta

Pripravnica u Advokatskoj kancelariji Prelević, Ivana Maraš, podnijela je kotorskom Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Nikole Miloševića, zaposlenog u Upravi za katastar i državnu imovinu – Područnoj jedinici Kotor, jer ju je, tvrdi, fizički napao, udarao u leđa i nasilno izbacio iz kancelarije, a sve nakon što je po službenoj dužnosti tražila dokumenta u jednom od predmeta.

”Milošević je 19. oktobra oko 14 časova u prostorijama Uprave za katastar i državnu imovinu, PJ Kotor, vršenjem nasilja prema Ivani Maraš, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio njeno spokojstvo i remetio javni red i mir, na način što je u prisustvu nekoliko službenika, drsko i bezobzirno, bez ikakvog povoda, vikao na oštećenu tražeći da odmah napusti kancelariju, da bi, kad ona to nije učinila, istu objema rukama nasilno gurao, a zatim i šakama udarao po leđima i na taj način je odstarnio iz kancelarije, čime bi prijavljeni izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje iz čl. 399 Krivičnog zakonika Crne Gore”, piše u krivičnoj prijavi advokata Advokatske kancelarije Prelević, Dragana Prelevića, koja zastupa Maraš.

Toga dana, Maraš, zaposlena kao pripravnik u Advokatskoj kancelariji Prelević, tražila je da joj se dostavi kopija rješenja za klijenta koga zastupa.

”Nakon što je upućena u kancelariju gdje se nalaze pravnici koji obrađuju predmet, prijavljeni je, bez ikakvog povoda, počeo na oštećenu da viče nekontrolisano, govoreći joj: ‘Šta ste došli, ko je vama dozvolio da ulazite ođe, vi ne možete da ulazite ođe’, i da zahtijeva da smjesta izađe iz kancelarije. Nakon što ga je Ivana Maraš upozorila da na nju ne viče, već da je samo od službenice iz Uprave upućena u tu kancelariju i da želi da joj se dostavi traženo rješenje, prijavljeni ju je uhvatio svojim rukama za njenu ruku i pokušao nasilno da je izgura iz kancelarije. Kako mu to nije bilo dovoljno, isti je nastavio sa guranjem i dodatno udaranjem rukama u leđa, uz urlikanje da izađe, a što je na kraju i učinio i izgurao Maraš iz kancelarije pravnika”, piše u prijavi.

Kako se navodi, Milošević je sve te radnje, drsko i bezobzirno ponašanje, izvršio na javnom mjestu – kancelariji pravnika, čime je ugrozio javni red i mir i spokojstvo i tih lica.

”Nakon toga, oštećena je pošla da zatraži pomoć u kancelariji načelnika Uprave Veselina Miletića, koji nije želio da joj da ime službenika koji je napao, niti je reagovao da vidi šta se dogodilo. Imajući u vidu takav pasivan odnos, Maraš je isti dan dala obavještenje u Odjeljenju bezbjednosti Kotor”, navodi se u prijavi.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …