Reagovanje direktora Bulatovića na najavljenu smjenu


Pošto je u medijima već objavljena informacija da je podnijet predlog za smjenu direktora JPNPCG Aleksandra Bulatovića, postavlja se pitanje koji su to razlozi zbog kojih se baš sada inicira smjena na čelu preduzeća?
Pošto nismo upoznati sa razlozima za iniciranje smjene pitamo se da li može razlog da bude to što na računu JPNPCG ima više od 1.100.000,00€ koje su JPNPCG zaradili ove godine savjesnim i odgovornim poslovanjem? Da li neko planira da se dokopa tih sredstava koje je rukovodstvo JPNPCG opredijelilo za investiranje u unapređenje parkova i povećanje zarada zaposlenima koji imaju ubjedljivo najniže zarade od svih zaposlenih u javnoj upravi?
Ili je razlog to što je predato više krivičnih Prijava SDT-u za brojne zloupotrebe i nepravilnosti koje smo u proteklih manje od godinu dana uočili u poslovanju JPNPCG prethodnih godina pa sada treba nekako tu dokumentaciju skloniti kako bi bila nedostupna za dalje istrage?
Ili je možda razlog to što je angažovan eksterni finansijski forenzičar čiji forenzički izvještaj čekamo da se dostavi a za koji već znamo da će da pokaže ogromne finansijske malverzacije u preduzeću iz prethodnog perioda? Da li je iz nekog razloga važno da se taj izvještaj nikad ne dostavi?
Ili je razlog to što su po prvi put u istoriji JPNPCG razbijeni monopoli unutar preduzeća koje je skupina pojedinaca koristila za eksploataciju i lično bogaćenje sve ove godine?
Ili razlog možda može da bude to što smo osujetili isisavanja novca kroz javne nabavke kroz koje na je recimo za 2022. godinu planirano da se, samo kao primjer navodimo, drvene stražarske kućice od nekoliko kvadrata plaćaju po 30.000,00€ po komadu iako im je tržišna vrijednost ne više od 10.000,00€? i još puno drugih takvih nabavki.
Ili razlog možda leži u tome što smo dali sve od sebe da se šume u okvirima Nacionalnih parkova ne sijeku nemilice i po spisku želja pojedinaca koji su sve ove godine sticali lična bogatstva eksploatišući prirodna bogatstva Nacionalnih parkova i Crne Gore?
Ili je razlog možda što su JPNPCG odbili da budu paravan za realizaciju netransparetnih projekata nevladinih organizacija na području koje je opet zbog nečijih interesa zapušteno i propada već deceniju?
Puno je interesa i interesnih krugova narušeno odgovornim poslovanjem JPNPCG koje je usmjereno isključivo za opšte dobro Nacionalnih parkova i Crne Gore tako da je i puno razloga i još više pojedinaca kojima je stalo da dođe do smjene u JPNPCG.
Naš rad je u protekloj godini bio potpuno transparentan do mjere da smo tražili da u JPNPCG uđe Državna revizorska institucija koja je to odbila. Tražili smo da u JPNPCG uđe SDT koji se još ne oglašava. Rukovodstvu JPNPCG i njihovim porodicama je prijećeno palicama, a Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je zaštitilo napadača… Da li su i ovo razlozi zbog kojih se smjena predlaže ne možemo da znamo, ali znamo da je sve što je urađeno u JPNPCG u protekloj godini bilo samo za dobro parkova i za dobro Crne Gore i njenih građana.
Rukovodstvo JPNPCG može samo da se zhavali najiskrenije svim pojedinacima u JPNPCG koji su prepoznali dobru namjeru u upravljanju ovim preduzećem i kao dio tima dali sebe da časnim i savjesnim radom unaprijede JPNPCG, a time u krajnjem i naše društvo i doprinesu da Crne Gora zaista postane zemlja kakva treba da bude, u kojoj će život biti zadovoljstvo.
A na kraju svega, možda je bio neophodan baš jedan profesor fizičkog ali sa dovoljno hrabrosti da se suprotstavi svim anomalijama sa kojima se susreo i svim pojedincima koji su JPNPCG doživljavali kao njihovu privatnu svojinu. Na kraju, novom rukovodstvu želimo svu sreću u daljem radu u nadi da će nastaviti da rade po principima kojih se sadašnje rukovodstvo držalo u prethodnoj godini.

Provjerite slična mjesta

Podignuta optužnica protiv Olivere Injac

Specijalna državna tužiteljka Lidija Mitrović, kao postupajući tužilac, podigla je optužnicu protiv Olivere Injac, bivše …