Muke oko “čarlija”: Ibrahimović ne zna koliko će sve koštati

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) još nije dobilo procjene brazilske BNDS banke o stanju „embraera 195“, kodnog imena „čarli“, iznosu novca koji treba uložiti da bi se on vratio u plovidbeno stanje, ali ni koliko će država platiti ako se odluči da ga otkupi, rečeno je juče Pobjedi u resoru Ervina Ibrahimovića.

Pobjeda je pitala MKI šta su preduzeli po pitanju rješavanja vlasništva nad avionom nakon sastanaka koje su u septembru imali sa predstavnicima Vlade Brazila, te je li im dostavljena procjena njegovog stanja i koliki su mogući troškovi po državu.

Imajući u vidu sve okolnosti, tek nakon dobijene procjene MKI će o tome informisati Vladu i sa Ministarstvom finansija predložiti model za rješavanje ove situacije, a koji je u najboljem mogućem interesu svih strana – kazali su iz MKI.

Izostala akcija
Oni nijesu odgovorili jesu li sami izvršili provjeru tehničkog stanja i ispravnosti aviona, iako su ranije najavili da će to uraditi. Stav MKI potvrđuje da za mjesec i po dana taj resor nije uradio ništa konkretno da riješi problem koji prijeti da državu košta najmanje 15 miliona eura. Koliko je situacija u vezi sa „čarlijem“ ozbiljna, govori to što su brazilske vlasti sredinom prošlog mjeseca u Podgoricu poslale zvaničnika njihovog ministarstva ekonomije da sa predstavnicima naše Vlade razgovara o vlasništvu nad avionom i obavezama Crne Gore. On je, sa tri službenika kompanije Embraer, boravio u Podgorici od 12. do 16. septembra kako bi se uvjerio u loše stanje „čarlija“. Predstavnici Ministarstva finansija i MKI tada su brazilsku delegaciju uvjeravali da je Crna Gora odgovoran dužnik, te da će izvršiti sve obaveze iz ugovora o zakupu tog aviona.

Tek nakon dobijene procjene o tome ćemo informisati Vladu i sa Ministarstvom finansija predložiti model za rješavanje ove situacije, kažu iz MKI

„Čarli“ je posljednje dvije godine parkiran na podgoričkom aerodromu, nije plovidben i tehnički je neispravan. Letio je u floti Montenegro Airlinesa (MA) od 2010. godine, kada je uzet na finansijski lizing kod BNDS-a. Za njega je MA platio 39 miliona eura, ali je ostao dužan četiri rate od po 1,7 miliona dolara. Država je 2010. izdala BNDS-u garanciju za kupovinu aviona, prema kojoj se obavezala da im, u slučaju kršenja ugovora, isporuči avion u ispravnom stanju. Da bi se on isporučio BNDS-u, mora biti vraćen u plovidbeno stanje i sa stanjem resursa predviđenim ugovorom, što prema procjenama upućenih u tu problematiku, državu neće koštati manje od 15 miliona eura.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …