Milatović: Sa Frontom hoćemo, Borovinić Bojović se ogradila od izjava Medojevića

Nosilac liste Evropa sad za Podgoricu Jakov Milatović u razgovoru za CdM kaže da građani očekuju da, kako ističe, tri pobjedničke liste -Evropa sad, Demokratski front i Demokrate brzo formiraju novu gradsku upravu. Milatović smatra da je ispravan princip da liste koje su osvojile najviše mandata treba da daju gradonačelnike, odnosno predsjednike opština. Kaže da sa DF-om ulaze u razgovore o formiranju vlasti uprkos brojnim otpužbama koje su na račun Evropa sad dolazile od DF-a jer se, kako je rekao, nositeljka liste Jelena Borovinić Bojović ogradila od izjava koje dolaze od jednog od lidera Fronta Nebojše Medojevića.

Milatović u razgovoru za CdM poručuje da je mišljenja da nakon lokalnih izbora i prve demokratske promjene vlasti u Podgorici neophodno što prije formirati stabilnu vlast koja će počivati na zdravim temeljima.

“U tom pogledu, podrška koju su građani dali Pokretu Evropa sad nedvosmisleno ukazuje na to da su i njihova očekivanja da budući gradonačelnik bude iz redova našeg Pokreta. Čini mi se da se među političkim sjubektima koji su učestvovali u izbornom procesu iskristalisao stav da je fer i ispravan princip da one liste koje su osvojile najviše mandata treba da daju i gradonačelnike, odnosno predsjednike opština”, naglasio je on.

Odgovarajući na pitanje CdM-a da li je moguće praviti koaliciju sa Frontom u Podgorici a nakon svih izjava, optužbi i uvreda koje dolaze od Nebojše Medojevića, Milatović smatra da je najbolji sud o neprimjerenim izjavama dala upravo Jelena Borovinić Bojović koja se kao nosilac liste koalicije okupljene oko DF-a ogradila od takvih izjava.

“Mislim da je DF, sa doktorkom Borovinić Bojović na čelu svoje liste za Podgoricu, napravio dobar rezultat, nešto slabiji od Pokreta Evropa sad!, i nešto bolji od Demokrata, i da građani očekuju od ove tri pobjedničke liste brzo formiranje nove gradske uprave. Moj predlog je da se na pregovore o novoj vlasti u Podgorici, pozove i URA, čime bismo dodatno pokazali širinu i političku mudrost”, napominje on.

Ljudima je, dodaje, dosta svađe između političkih subjekata koji su pobijedili u avgustu 2020. godine.

“Zato je sada vrijeme da budemo mudriji, skromniji, da poštujemo jedni druge i da se dogovaramo u interesu građana Podgorice i Crne Gore”, naglašava.

Sa DPS-om, kategoričan je Milatović, nema saradnje.

“Više puta smo istakli da DPS i njihove manje koalicione partnere smatramo najodgovornijim za siromašnu i podijeljenu Crnu Goru i da su partije koje njeguju takve politike – dio prošlosti, zbog čega smo bili kategorični u stavu da sa njima nećemo ići u postizbornu koaliciju radi vršenja vlasti”, poručio je nosioac liste Evropa sad za Podgoricu.

U razgovoru za CdM, Milatović, koji se sada već pominje kao budući gradonačelnik, kaže da grad mora hitno da prodiše.

“Ljudi u Podgorici su uprskos drugačijim političkim stavovima i opredjeljenjima bliski i upućeni jedni na druge, što nije slučaj u mnogim gradovima u kojima sam živio. To je ujedno i njena prednost, međutim, potreban je zaokret. Zato planiramo da od Podgorice napravimo funkcionalan grad, da njen razvoj bude po mjeri običnog čovjeka”, istakao je on.

Provjerite slična mjesta

U igri i model koncentracione vlade uz izbor četvoro sudija Ustavnog suda

Razgovor o izboru sudija Ustavnog suda nastaviće se sjutra, kako bi se razmotrila još neka …