Elon Musk posjetio sjedište Twittera uoči zaključenja ugovora o kupovini

Elon Musk posjetio je sjedište Twittera u San Franciscu uoči zaključenja ugovora o kupovini kompanije, potvrdila je glavna direktorica marketinga Twittera Leslie Berland.

“Kao što ćete uskoro vidjeti ili čuti, Elon će ove sedmice biti u sjedištu kompanije, sastati se s ljudima, šetati hodnicima i nastaviti da se bavi važnim poslom koji svi radite”, rekla je Berland, prenosi CNN Business.

“Ako ste u tu i vidite ga u blizini, pozdravite se. Za sve ostale ovo je samo početak mnogih sastanaka i razgovora sa Elonom”, poručila je.

Berland je dodala da će se svi zaposleni na Twitteru sa Muskom direktno čuti u petak. Ubrzo nakon što je poruka objavljena, Musk je na Twitteru objavio video kako ulazi kancelarije noseći sudoper.

Musk ima rok do kraja sedmice da zaključi posao vrijedan 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera ili da se suoči sa suđenjem.
Potpisivanje ugovora dovelo bi do kraja višemjesečne bitke oko akvizicije iz koje je Musk želio da izađe, ali je ranije ovog mjeseca pristao da nastavi sa dogovorom prema prvobitno određenim uslovima.

Musk je u srijedu također promijenio svoju biografiju na Twitteru u “šef Twittera”.

Klix

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …