Zaposlenima u bivšim državnim firmama po 12.000 eura

Predsjednik skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije i lider Radničke partije Maksim Vučinić predao je u proceduru predlog Zakona o ostvarivanju prava na finansijsku podršku licima koja su bila zaposlena u privrednim društvima u čijoj je vlasničkoj strukturi bila država. Ovim Zakonom bi bivši zaposleni koji ispunjavaju uslove ostvarili pravo na finansijsku podršku od 12. 000 eura.

U predlogu Zakona piše da pravo može da ostvari bivši zaposleni koji je nakon uvođenja stečaja u privrednim društvima prijevremeno ostvario pravo na penziju. 

Takođe i zaposleni koji zbog uvođenja stečaja u privrednim društvima nije zasnovao radni odnos na neodređeno kod drugog poslodavca. 

Pravo bi imao i zaposleni koji nije ostvario pravo na dobijanje sredstava po osnovu socijalnih programa za isplatu otpremnina koje je sprovodio organ državne uprave nadležan za poslove finansija, do dana stupanju na snagu ovog zakona i zaposleni koji nije ostvario pravo na finansijsku podršku u skladu sa zakonom.

Predlog Zakona objavljen je na sajtu Skupštine Crne Gore.

“Finansijska podrška svim bivšim zaposlenim u privrednim društvima u čijoj vlasničkoj strukturi je bila Država, pokazalo bi se razumijevanje za sve bivše zaposlene, otklanjanje diskriminatornih posljedica već usvojenih zakona za određene sektore, pravičnost i solidarnost”, naveo je je Vučinić na Tviter profilu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …