Vlasnik podgoričkog kafića saslušan u policiji: Putinov portret neću skloniti iz kafića

Po prijavi ukrajinske ambasade u Podgorici u septembru je saslušan vlasnik popularnog podgoričkog kafića u Bloku 5 „Ruski bar“ Brano Marić, zbog obilježja slova Z, koji nose zaposleni u tom ugostiteljskom objektu.

Kako je Marić rekao Sputnjiku, on je saslušan u policijskoj stanici 12. septembra, i tom prilikom je kazao da je krajem januara nabavio uniformu za svoje zaposlene, i istakao da Zakon Crne Gore ne zabranjuje upotrebu ćirilice i latinice.

Na pitanje policijskog službenika zašto njegovi uposleni nose majice sa slovom Z, i šta ono predstavlja, vlasnik Ruskog bara je kazao da svako može da tumači to slovo kako želi i kako hoće, a da on ističe svoju ljubav prema Rusiji i predsjedniku Vladimiru Putinu.

– Imam ljubav prema Rusiji. Kao vlasnik mogu da naložim mojim zaposlenima šta će da nose, poštujući sve nacionalnosti i ljude, jer objekat je javni i može da dođe ko hoće. Ukoliko se neko ne osjeća prijatno, ne mora ni dolaziti- stoji u zapisniku.

Pored vlasnika Marića, po prijavi ukrajinske ambasade saslušana su i dva konobara iz Ruskog bara.

Naš kafić nosi ime “Ruski bar” već 11 godina i nikakvih problema do sada nijesmo imali zbog toga. U kafani se nalazi i potret Vladimira Vladimiroviča Putina, ruska zastava na kojoj je slovo Z, ono se nalazi i na spoljnoj strani kafane, ispod broja ulaza, tako da nemamo namjeru ništa da mijenjamo- istakao je Marić.

Dan/Sputnjik

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …