Važna poruka premijera Abazovića

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost održana je danas, a kako je potvrdio premijer Dritan Abazović, razmatrana je zabrana ulaska u Crnu Goru za 28 stranih državljana.

Abazović je kazao da je riječ o 28 ljudi i da su različite mjere preduzete prema različitim osobama.

“Nije loše napraviti analizu, jer se tu ne radi samo u ruskom uticaju, nego kako je navedeno o ruskom i drugim uticajima”, naveo je Abazović i dodao da je riječ o malignim uticajima.

“Aktivnostu u suzbijanju malignih uticaja se nastavljaju”, poručio je premijer.

On je kazao sa su danas na sjednici Vijeća informisani od Agencije za nacionalnu bezbjednost da se neke akcije nastavljaju u saradnji sa partnerskim službama.

“Mislim da ćemo u narednom periodu imati konkretnije informacije”, kazao je premijer u tehničkom na pitanje šta je epilog dosadašnje sjednice i razmatranja slučaja špijunaže.

Abazović je istakao da se mora napraviti dobar monitoring.

Na sjednici Vijeća odlučeno je da za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju bude određen ministar pravde Marko Kovač.

Vijeće je, kako je saopšteno iz Vlade,  raspravljalo o analizi aktivnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost na suzbijanju ruskog i drugih malignih stranih uticaja u Crnoj Gori, sa osvrtom na lica u odnosu na koja su preduzete mjere, sa konkretnim razlozima za preduzimanje tih mjera.

“Agencija će nakon odgovarajućih konsultacija i drugih internih aktivnosti iz svoje nadležnosti dati odgovore na konkretna pitanja članova Vijeća u odnosu na sadržaj analize. U skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na sjutrašnju sjednicu, pored članova Vijeća, sjednici je prisustvovao i direktor Uprave policije Zoran Brđanin”, navodi se u saopštenju.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika Vijeća Abazovića, čine članovi: Marko Kovač, ministar pravde, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predskednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

RTCG

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …