Hauptgebäude frontal

Erste banka: Otvoren konkurs „Best of South-East“

Otvoren je konkurs za stipendije u programu „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“), namijenjen studentima sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Srbije, kao i studentima iz ovih zemalja koji već studiraju u Austriji. Najbolji kandidati osvojiće jednogodišnje stipendije na univerzitetima u Austriji vrijedne do 9.000 eura, za studijsku godinu 2023/24. Program „Best of South-East“ sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, Tehničkim univerzitetom, Univerzitetom za muziku i izvođačke umjetnosti i Univerzitetom za rudarstvo, metalurgiju i geologiju.

Program, čiji je cilj da studentima omogući usavršavanje i lakši početak profesionalnog puta, u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku Erste Bank AD Podgorica.
„Ponosni smo što podržavamo program stipendiranja Best of South-East koji omogućava našim studentima dalji profesionalni, ali i lični razvoj kroz umrežavanje sa studentima iz drugih zemalja, učestvovanje u brojnim aktivnostima i događajima i van Univerziteta. Poseban benefit je mogućnost obuke ili prakse u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću. Vjerujem da
ćemo i ove godine među dobitnicima stipendije imati studenta ili studentkinju iz Crne Gore. Erste
banka će pružiti podršku u procesu aplikacije svim zainteresovanim kandidatima“, rekla je Tatjana
Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.
Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina, specijalističkih, master ili doktorskih studija prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i koncertnog i operskog pjevanja. Uslov je da u trenutku prijave imaju najviše 27 godina, odlično znaju engleski i dobro poznaju njemački jezik, a postigli su visok prosjek ocjena.
Nađa Vukašinović, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Podgorici i dobitnica stipendije „Best of South-East“ za studijsku godinu 2022/23, pozvala je studente da se prijave.
„Već dva mjeseca sam u Gracu i budućim aplikantima mogu prenijeti predivne utiske. Ovaj program je zaista jedinstvena prilika za sticanje internacionalnog radnog i studentskog iskustva, prilika za
sklapanje prijateljstava i upoznavanje jedne divne kulture. Izdvojila bih rad u struci u okviru
dvomjesečne ili jednogodišnje prakse u Steiermärkische Sparkasse banci kao posebnu vrijednost
programa. Pošto su moj fokus studije, odabrala sam internship program, tako da ću praksu obaviti u julu i avgustu. Takođe bih željela da istaknem brojna prijateljstva koja sam stekla na ovom programu, na kursu njemačkog jezika u okviru Treffpunkt Sprachen instituta i na fakultetu“, kazala je Vukašinović.
Studenti ekonomije, prava i tehničkih fakulteta se mogu prijaviti na konkurs do 1. decembra 2022. Rok za studente metalurgije/geologije je 17. decembar 2022, a za studente muzike, smjer pjevanje, prijave za dvogodišnju stipendiju otvorene su do 15. marta 2023. godine.

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …