Milatović: Direktore gradskih preduzeća biraćemo uglavnom na konkursu

Meritokratija je princip koji ćemo imati na umu prilikom zapošljavanja, to smo stavili kao prioritet u svim opštinama, a ja ću na tome insistirati, po tome sam bio prepoznat i kao ministar. 42. Vlada je pravila određene greške, ali hajde da se trudimo da se one svedu na prihvatljivu mjeru”, istakao je Jakov Milatović nosilac liste “Evropa sad” u Podgorici.

Ističe da je kao ministar pokazao da su svi direktori direktorata birani na konkursu, skoro nikog od njih nije poznavao.

“Tako ću nastaviti i dalje, ja neću moći da odlučujem o svemu, postoje kompromisi koje moramo praviti sa drugim partijama, ali oni će biti svedeni na minimalnu mjeru”, navodi Milatović. 

 Dodaje da je prebukiranost u državnim i lokalnim preduzećima refleksija stanja u kojem smo bili.

“Dešavao se jedan razvoj koji nije bio dovoljno brz i nijesmo imali razvijen privatni sektor, pa su ljudi tražili kraći put i bili primorani da budu dio političkih partija i da na taj način kroz zaposlenja u državnim institucijama rješavaju svoju egzistenciju”, objašnjava Milatović, poručujući da će to morati da se mijenja, ali da se ne može očekivati da se promijeni preko noći.

Kazao je da što prije moramo imati parlamentarne izbore kako bi imali stabilu vladu.

“Da bih bio dobar gradonačelnik, a drugi dobri predsjednici opština, moramo imati politički stabilu državnu vlast”, poručio je Milatović. 

RTCG

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …