Odbornici SO HN: Blokada graničnih prelaza ako se zatvori Bolnica Meljine

U slučaju da do 31. oktobra ne bude riješeno pitanje Opšte bolnice Meljine, i dođe do njenog zatvaranja, odbornici Skupštine opštine Herceg Novi i predstavnici izvršne vlasti, zajedno sa građanima, organizovaće proteste sa ciljem blokiranja graničnih prelaza na teritoriji te opštine.

Kako najavljuju, protest će trajati do ispunjenja zahtjeva.

Ovo je zaključak koji su odbornici hercegnovskog parlamenta jednoglasno usvojili na 10. redovnoj sjednici.

– Skupština opštine Herceg Novi poziva Vladu Crne Gore i resorna ministarstva da najkasnije do 31.10.2022. godine nađu rješenje kojim bi se omogućilo dalje funkcionisanje PZU „Opšta bolnica Meljine“ – u stečaju, te da se bolnica hitno uvede u sistem javnog zdravstva – još jedan je od usvojenih zaključaka sa sjednice.

Uz prethodni zaključak, hercegnovski lokalni parlament je predložio da se PZU „Opšta bolnica Meljine“ – u stečaju uzme u zakup od strane javnog zdravstvenog sistema radi obezbjeđivanja potrebnih bolničkih kapaciteta i poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga.

Treći zaključak koji su odbornici jednoglasno usvojili odnosi se na apel Specijalnom državnom tužilaštvu i Višem sudu u Podgorici:

– Skupština opštine Herceg Novi upućuje apel Spcijalnom državnom tužilaštu i Višem sudu u Podgorici da hitno razmotri pitanje da li i dalje stoje razlozi za postojanje privremene mjere obezbjeđenja Kri-S.br. 4/09 od 09.09.2019. godine, jer egzistiranje te privremene mjere u pravnom poretku onemogućava funkcionisanje PZU „Opšta Bolnica Meljine“ – u stečaju i samim tim pružanje zdravstvene zaštite građanima – kazali su oni.

Pored pomenutih stavova, zaključeno je da će Skupština opštine Herceg Novi na vanrednoj sjednici razmotriti i preduzimanje drugih mjera u cilju očuvanja Bolnice Meljine.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …