Milioner s porodicom poginuo u padu aviona

Njemački preduzetnik i milioner Rainer Schaller i njegova porodica bili su u avionu koji se srušio u Karipsko more blizu Kostarike, saopštila je vlada.

Izvor u kostarikanskom ministarstvu javne bezbjednosti potvrdio je za AFP da su Schaller (53) i pet osoba na spisku putnika aviona.

Rainer Schaller je osnivač i predsjednik njemačke kompanije RSG-Group koja upravlja teretanama McFit. Njemački dnevnik Bild piše da je putovao sa životnom partnerkom, s njihovo dvoje djece i s još jednim muškarcem. Među putnicima aviona su i “Schikorsky, 44-godišnjakinja, Kurreck, 40-godišnjak i dvoje maloljetnika” njemačkih državljana te 66-godišnji pilot, Švajcarac, navodi se u izvještaju.

Tijela odrasle osobe i maloljetnika koji još nisu identifikovani, pronađena su u subotu u moru. Pronađeni su i neki predmeti, među njima putne torbe te dio trupa aviona. Prevezeni su u Limon, u istoimenoj pokrajini.

Iz te luke, oko 160 km udaljene od glavnog grada San Josea, isplovila su u nedjelju ujutro dva broda obalne straže kako bi nastavila potragu. Avion na privatnom letu poletio je iz Meksika i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u Kostariki oko 18.00 sati u petak blizu Limona, gjde je trebao sletjeti.

Lanac niskotarifnih teretana McFit koji je osnovao Schaller, najveći je u Europi (165 dvorana u Njemačkoj i više od 250 u ostatku Europe).

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …