Damjanović razgovarao sa predstavnicima osiguravajućih društava: Kupiće državne zapise

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović danas je odžao sastanak sa predstavnicima svih osiguravajućih društava koja posluju na tržištu Crne Gore.

U otvorenom i dinamičnom razgovoru, analizirani su uslovi poslovanja i izazovi sa kojima se suočava osiguravajući sektor, uz sagledavanje perspektiva za unaprjeđenjem zakonskog i institucionalnog okvira, kao realnom podsticaju za relaksiranije poslovanje i širenje njegovog obima. Takođe su razmijenjena mišljenja o aktuelnim trendovima na tržištu osiguranja i usklađenosti zakonske regulative u ovoj oblasti.

Sastanak je bio prilika da se razgovara i o interesovanju osiguravajućih društava za učešće u namjeravanoj emisiji državnih zapisa, posredstvom kojih država planira da nadomjesti dio nedostajućih budžetskih sredstava.

Predstavnici ovih društava pokazali su visok nivo spremnosti, da i dalje budu partneri države, podsjećajući na visok stepen njihove dosadašnje prisutnosti na tržištu kada je riječ o državnim hartijama.

Ministar Damjanović zahvalio je na pokazanom interesovanju za nastavak i širenje saradnje, ocijenivši da u sektoru osiguranja počiva veliki potencijal, na čijem razvijanju treba raditi i u ovim, globalno posmatrano, teškim vremenima. Ministar je poručio da će Vlada, u sprezi sa osiguravajućim društvima, raditi na dodatnom unaprjeđenju uslova za poslovanje, konstatujući da je i za osiguravajuća društva veoma bitna finansijska stabilnost zemlje i predvidljivost u ekonomskim politikama, kojoj Vlada u potpunosti teži.

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …