Tenzije u Šavniku, policija na ulicama, ne rade lokali

Goran Delić iz Centra za demokratsku tranziciju kazao je da su iz Opštinske izborne komisije u Šavniku dobili informaciju da su zatvorena četiri biračka mjesta u tom gradu. Prema podacima posmatrača CDT-a atmosfera u tom gradu je tenzična, vidno je prisustvo policije, ne rade ugostiteljski objekti.

“Biračko mjesto broj 1, sala Skupštine opštine Šavnik, biračko mjesto broj 4, škola u Komarnici, Biračko mjesto broj 13, škola u Donjoj Bijeloj i biračko mjesto broj 14, kafana Kruševice”, kazao je Delić.

Istakao je da u OIK-u nijesu mogli da im kažu da li će biti nastavljeno glasanje.

“U Šavniku je atmosfera tenzična, vidno je prisustvo policije, ne rade ugostiteljski objekti, a posmatrači CDT-a su detektovali veliki broj automobila sa registarskim oznakama iz drugih gradova”, kazao je Delić.

Oni su apelovali na MUP da osposobi sajt birači.me koji trenutno ne radi.

Problem je nastao jutros na biračkom mjesu broj 1 kada član odbora Đirđe Aleksić nije dozvolio prvom biraču da glasa, jer kako tvrdi, ta osoba nije iz Šavnika. Aleksić je nakon toga saslušan u policiji i protiv njega je podnijeta krivična prijava. Slične situacije ponovile su se na ostala tri birališta nakon čega je prekinuto glasanje. 

RTCG

Provjerite slična mjesta

Registrovan prvi slučaj malih boginja u Crnoj Gori

Laboratorija Centra za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje Crne Gore registrovala je danas prvi …