DPS: SDT da otkrije organizatore organizovane opstrukcije izbora

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik tvrde da je u tom gradu došlo do grubog kršenja pravila izbornog procesa i to na, kako navode, organizovan i kriminalan način, te pozivaju Specijalno državno tužilaštvo da hitno reaguje i otkrije organizatore.

“Naime, predstavnici Koalicije ‘Zajedno za budućnost Šavnika’ koju čine DF, SNP, NSD kao i kriminalne strukture koje ih podržavaju, smišljeno, organizovano i ciljano su na više biračkih mjesta počinili nekoliko krivičnih djela – od zabrane ostvarivanja biračkog prava, zastrašivanja do krađe izbornog materijala sa biračkih mjesta. Navedenim kriminalnim radnjama su onemogućili građane opštine Šavnik da na demokratski način ostvare svoje biračko pravo”, ističu u saopštenju.

Protiv svih vinovnika pomenutih krivičnih djela, kako navode, podnesene su krivične prijave.

“Simptomatično je na koji način su ciljano izabrana biračka mjesta, kao i koordinisanost svih akcija po istom šablonu na svim biračkim mjestima. To ukazuje da su ove radnje sprovedene na organizovan način. Stoga pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da hitno reaguje i otkrije organizatore ovih krivičnih djela, s obzirom da su izvršioci već poznati i procesuirani”, zaključili su u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …