Demokrate: Adžić da podnese ostavku

Iz Demokrata su se oglasili povodom nepravilnosti koje su registrovane tokom današnjeg izbornog dana.

-Registrovanje brojnih nepravilnosti u Podgorici kao i činjenica da u nekim drugih opštinama vlada haotična situacija tokom lokalnih izbora, za sobom bi trebala da povuče određene sankcije ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću. Pometnja i opšti haos unutar MUP-a pokazatelj je da taj državni organ ne funkcioniše onako kako bi trebao ili funkcioniše u interesu pojedinaca i određenih struktura- navode oni.

Dodaju:”Narodu Crne Gore ministar Adžić je u profesionalnoj i moralnoj obavezi da objasni kako su birački spiskovi došli u vlasništvo određenih pojedinaca”.

-Pogotovo u Podgorici, izborni dan je u lošem duhu i institucionalnom haosu, jer je ogroman broj građana, prethodno bez bilo kakvog obavještenja, upisan na nova biračka mjesta. Dostupni sajtovi kao i brojevi telefona nijesu u funkciji, što znači da je sistem u blokadi. Ovim putem pozivamo ministra Adžića da podnese neopozivu ostavku, jer svoju funkciju ne obavlja u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore, čime direktno utiče na rezultate izbornog procesa. Smatramo da postoji mogućnost da je cjelokupna opstrukcija namjerna i u interesu političke strukture kao i određenih centara moći kojima i sam ministar pripada- navode oni.

Dan

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …