CDT spreman na najgore, ali očekuje najbolje od lokalnih izbora

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) priželjkuje dosadan izborni dan u 14 crnogorskih opština i očekuje da građani slobodno izraze svoju volju, a da im nadležni to obezbijede, kazao je Goran Delić iz Centra za demokratsku tranziciju. Kako je najavio, CDT će putem Jutjub kanala prenositi sve nepravilnosti, ali i rezultate izlaznosti sa biračkih mjesta koja će pratiti 344 posmatrača.

CDT je, prema Delićevim riječima, spreman na najgore, ali očekuje najbolje od lokalnih izbora koji se održavaju u 14 crnogorskih opština.

– Pokrivaćemo svako biračko mjesto u Podgorici, njih 208, a ostalih 13 opština pokrivaćemo kroz rad mobilnih timova. Mobilni timovi se kreću u unaprijed predviđenim rutama – kazao je Delić.

Kampanju za lokalne izbore ocijenio je kao sportsku u početku dok se pri kraju “pokvarila”.

Delić je saopštio da će CDT imati cjelodnevni Jutjub program.

– Mi ćemo se javljati od osam ujutru do zatvaranja birališta. Nakon toga počinje naš drugi program, praćenje rezultata u Podgorici i drugim opštinama, kršenja – najavio je predstavnik CDT-a.

U monitoringu izbora učestvovaće i građani. Delić objašnjava da su objavili Jutjub linkove gdje će građani preko čata uživo moći da pitaju sve što ih interesuje i prijave sve što ih muči tokom izbornog dana.

– Građani mogu biti čuvari demokratije, mogu prijaviti svaku nepravilnost, a mi ćemo provjeriti i slati dalje – rekao je Delić.

Tim CDT-a “Raskrinkavanje” baviće se dezinformacijama, posebno na društvenim mrežama.

Dan

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …