Džihan Abazović: Dritan je uvijek bio buntovnik i uvijek se borio za nečija prava

Doktor Džihan Abazović, rođeni brat premijera i lidera GP URA Dritana Abazovića u intervjuu za srpski Nedeljnik pričao je o porodici i svom bratu.

Džihan je kazao da su njegova sestra Sanela i brat Dritan bili veoma dobri đaci.

– Nijesmo imali baš jaku srednju školu u Ulcinju, ali to nije uspjelo da ubije našu kreativnost i ambicije. Idealno školstvo gura u neke kalupe i umije da ubije kreativnost. Moj brat je, recimo, oduvijek bio buntovnik. Pravi buntovnik koga su iz osnovne škole htjeli da izbace- kazao je on.

Kako je dodao, Dritan se oduvijek borio za nečija prava.

– Imao je problem sa vladanjem, ne zato što je bio incidentan već zato što se stalno bunio i borio za nečija prava. Pošto smo mi brata, nekako zbog tog njegovog vladanja, odbacili, ali u smislu neka upiše i radi šta god hoće, on nam je u jednom trenutku rekao: ‘Hoću da upišem političke nauke, i hoću da se raspravljam sa ljudima cijeloga života!’ Kad smo bili mali, recimo da je Dritan imao četiri ili pet godina, u velikoj dnevnoj sobi imali smo i termoakumulacionu peć. Dritan se popne na tu peć, drži nam predavanje i maše prstom- ispričao je Džihan Abazović. 

Prema njegovim riječima, Dritan je vrlo štedljiv.

– Jedino da vam treba zbog bolesti, tu je široke ruke. Inače ga sestra oblači, on rijetko kupuje. To je, nekako, specifično za njega, mi ga u kući često kritikujemo zbog toga. On je čovjek koji na neke stvari ne troši apsolutno ništa. On je kao potpredsjednik Vlade vozio moja kola koja sam mu ostavio kad sam došao u Beograd- zaključio je Abazović. 

Dan

Provjerite slična mjesta

Vrhovni državni tužilac preuzeo predmet Jelene Perović

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je predmet Jelene Perović, direktorice Agencije za sprečavanje korupcije, …