Pobjeda: Preko Vučićevih biznismena stigao novac za proruske i prosrpske partije

Ogroman novac ušao je prethodnih sedmica u Crnu Goru za finansiranje lokalnih izbora o čemu su agenti Agencije za nacionalnu bezbjednost dostavili brojne podatke, ali novi menadžment ANB-a ne reaguje. Dozvoljavaju da ljudi srpskog predsjednika Aleksandra Vučića nesmetano unose novac za prosrpske i proruske partije i kupuju izbore – upozoravaju izvori Pobjede iz ANB.

Crnogorska tajna služba opet je u rukama „ruske i srpske mreže“, nakon što je 7. septembra odlazeći premijer Dritan Abazović smijenio dotadašnjeg vršioca dužnosti direktora ANB Sava Kenteru.

Na čelo Agencije postavio je Borisa Bata Milića, jedno vrijeme vrlo bliskog saradnika prethodnog direktora – proruskog i prosrpskog kadra Dejana Vukšića.

Kenterina smjena uslijedila je nakon dvije međunarodne akcije u kojima je učestvovala i naša tajna služba, a jedna od njih je bila razbijanje ruske špijunske mreže. Tada je iz Crne Gore protjerano više ruskih navodnih diplomata, a donešene su i odluke o zabrani ulaska u Crnu Goru za neke srpske državljane.

Na spisku onih koji, prema procjeni Agencije, ne mogu u Crnu Goru je i vlasnik Adria televizije Bratislav Stojiljković, čovjek koji duže boravi u našoj zemlji a koji je juče vraćen sa tivatskog arerodroma.

Operativci ANB registrovali su i da je u poneđeljak i utorak u Tivtu boravio i srpski biznismen Srđan Knežević zvani Knez. On je, po Forbsovoj listi, jedan od najbogatijih Srba, vlasnik je firme „Knez Petrol“ i slovi za saradnika srpske BIA.

Inače je povezan sa voždovačkim klanom, odnosno „zemuncima“ – tvrde izvori Pobjede.

Prethodnica Kneževiću bili su njegovi saradnici koji su u Crnu Goru stigli koji dan prije njega i kako vjeruju operativci ANB, oni su donijeli novac za izbore.

Knežević je u septembru saslušan u tužilaštvu u Beogradu, u posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije zbog krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju.

Srpska Republika je tada objavila da je Knežević akter mnogih afera, uključujući i ratno profiterstvo, a da je saslušan po prijavi firme „Medijska mreža“ d. o. o, u okviru koje posluje i list Srpski telegraf.

Ovaj list je istakao da je Knežević 2016. godine pravosnažno osuđen zbog šverca nafte, ali da je, bez obzira na to, zadržao licencu za bavljenje poslovima uvoza i prodaje nafte.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …