Vuković: Podnijeću krivičnu prijavu protiv sudija Upravnog suda

Počela je sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj će Ivan Vuković, potpredsjednik DPS-a, ponovo biti izabran za gradonačelnika Podgorice. Ponovni izbor Vukovića uslijedio je nakon što je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada od 5.jula na osnovu koje je on izabran za gradonačelnika. Da ponovo obavalja ovu funkciju Vukovića je predložilo 35 odbornika vladajuće većine i to DPS-a, SD, LP-a i BS-a.

U obrazloženju predloga da se za gradonačelnika Glavnog grada – Podgorice izabere Ivan Vuković koji je odbornicima dostavljen prije početka sjednice gradskog parlamenta su naznačeno rezultati koje je postigao za vrijeme mandata a koji ga preporučuju da ponovo obavalja ovu funkciju.

Za riječ se javio Ivan Vuković, na šta je reagovao Mitar Vuković (Demokrate) poručujući da neće dozvoliti da govori.

  • U čije ime on priča? Ja neću dozvoliti da priča, ne može da nastavi. Ko je on da se obraća? Kršite poslovnik o radu – rekao je Mitar Vuković.

Ivan Vuković mu je poručio da vodi računa jer se sve snima, dok je Đorđe Suhih potvrdio da krši poslovnik. Ivan Vuković ipak je dao obrazloženje.

  • Kada se tiče odluke Upravnog suda ja sam dijete sudije i za mene je sudisjka funkcija svetinja. U ovom slučaju moram da narpaim razliku između suda i sudija čak i kada mi se ne dopada postupanje. Zbog čega mislim da bi trebalo u konkretnom slučaju vrlo važno napraviti razliku jer je ovo presedan. On nisu juče silom na sramotu, prvi put u praksi poslije usmne rasprave, istog dana donijeli odluku. To se nikad nije desilo, direktno su se umiješali u izborni proces. Ja ću da podnesem krivičnu prijavu protiv sudija Upravnog suda, a među njima se nalazi supruga čovjeka koji je kao pravni zastupnik branio ljude u slučaju državnog udara – rekao je Vuković.

Sa mjesta je reagovao Mitar Vuković poručujući da nema pravo da priča, na šta mu je Ivan Vuković poručio da ne bude nepristojan i da treba da ga bude sramota.

Suhih je naveo da se gradonačelnik ne bira na četiri godine.

Dan

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …