Poreski dug Plantaža naplatiće od imovine

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović sa saradnicima razgovarao je sa predsjednikom Odbora direktora kompanije “13. jul Plantaže”, Nebojšom Vuksanovićem, izvršnim direktorom Zoranom Miladinović i finansijskom direktorkom Bojanom Đurišić, o nezavidnoj finansijskoj situaciji tog preduzeća, sa akcentom na  rješavanje nagomilanih obaveza  po osnovu poreza i doprinosa, odnosno duga koji to preduzeće, u većinskom državnom vlasništvu,  ima prema državi.

Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo finansija i Vlada preduzeti najhitnije aktivnosti u cilju iznalaženja optimalnog zakonskog  mehanizma kako bi  se omogućilo da kompanija posluje stabilno i izvršava sve svoje obaveze u narednom periodu.

To znači da će se postojeći poreski dug od gotovo 11 miliona eura, shodno zakonu, naplatiti kroz dio imovine-nepokretnosti u vlasništvu “Plantaža”, kako bi se stvorili uslovi da se, daljom optimizacijom poslovanja, omogući stabilizacija i oporavak “Plantaža”. 

Takođe je konstatovano da je neophodno ubrzati sanaciju višemilionske štete koju su “Plantaže” pretrpjele nakon vremenskih nepogoda kojima su pogođeni hektari i hektari zasada, a sve u skladu sa procedurama koje su predviđene za tu namjenu.

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …