PLJEVLJA: Počelo asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva

Radovima u Mjesnoj zajednici Kosanici počelo je saniranje i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva u našoj opštini koje je krajem avgusta bilo pauzirano zbog zastoja u tenderskoj proceduri usljed cyber napada.
U naredna tri mjeseca bi, prema planu, trebalo da bude asfaltirano više od devet kilometara makadamskih puteva i sanirano 18.500m² oštećenja na seoskim asfaltnim površinama.

Ukupna vrijednost trenutnih  asfalterskih radova na seoskim putevima je 1.191.547,50 eura, a Opština Pljevlja je od 2017. godine u sanaciju i presvlačenje seoskih puteva asfaltom uložila oko 2,1 milion eura.
Radove izvodi konzorcijum koji čine „TIM company”, „AG info plan” i „Tangram system”.
Rok za izvođenje radova je 90 dana.
Za potrebe Opštine Pljevlja, a sa ciljem unapređenja uslova života na seoskom području, asfaltiraće se makadamski putni pravci u selima: Jugovo, Gotovuša, Crljenice, Zabrđe, Kosanica, Boljanići, Hoćevina, Kruševo, Vijenac – Otilovići, Mataruge, Brvenica, Krupice, Maoče, Gradac, Odžak i Potkovač, kao i prigradskom naselju Židovići. Opština je ugovorom predvidjela i sanaciju oštećenih asfaltiranih putnih pravaca Vezišnica – Bobovo – Granica BiH, Kosanica – Krupice – Reljin kamen, Vraca – Poblaće, Mataruge – Kozica, Mataruge – Mejdanice i Gradac – Šula.
Na prvi i drugi tender Opštine u maju i junu nije se javio ni jedan ponuđač, dok je procedura na trećem tenderu na kojem je pobijedio konzorcijum predvođen firmom „Tim company” morala biti pauzirana zbog cyber napada na državnu informacionu infrastrukturu. Po ponovnom uspostavljanju funkcionalnog državnog elektronskog sistema javnih nabavki procedura je nastavljena 2. oktobra.

Podsjećamo, putna mreža pljevaljske opštine je veoma razgranata i broji 380 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, od čega je do danas asfaltnim zastorom prekriveno 195, a makadamskim 185 kilometara.

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …