DF: Vuković više nije zaposleni u opštini, ne smije ući u kabinet gradonačelnika

Nakon odluke Upravnog suda definitivno je jasno da kauboji iz Demokratske partije socijalista (DPS) i njihovi sateliti na lokalnom nivou pokušavaju na silu da ozakone nezakonitosti, saopštili su iz Kluba odbornika Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Podgorice.

-Upravni sud Crne Gore, i to onaj isti sud koji je Vukoviću i “eliti” i DPS-a do jučerašnjeg dana bio nezavisan i nepristrasan je utvrdio presudom Ubr.6455/22 da se tužba koju su predale kolege iz Demokratske Crne Gore usvaja i poništava nakaradna odluka Skupštine Glavnog grada Podgorica broj 02-106/22-456 od 05.07.2022.godine. – naveli su u saopštenju.

Ovom presudom je, kako ističu, na pravno valjan i ustavan način jasno potvrđeno sve ono što su odbornici Demokratskog fronta u lokalnom parlamentu kao i poslanici u Skupštini tvrdili sve vrijeme.

-Presuda ne odlaže izvršenje i vanredni pravni lijek je postupak koji će trajati. Predsjednik Skupštine, gospodin Suhih pozivajući se na postojeći Poslovnik Glavnog grada i to članove 59 i 63 je zakazao za danas sjednicu na kojoj bi ponovo bio biran Ivan Vuković za gradonačelnika, dok sa druge strane imamo reakciju DPS-a koji je uložio žalbu Vrhovnom sudu, potpuno legitimno, ali od donošenja presude Upravnog suda do eventualne presude Vrhovnog suda koji je vanredni pravni lijek, Ivan Vuković ne smije ući u kabinet gradonačelnika. – poručuju u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Mornarica presrela brod sa 4,6 tona kokaina

Ratna mornarica Francuske presrela je brazilski brod koji je prevozio više od 4,6 tona kokaina, …