Sjećanje na velikog dječaka, ogromnog i pravdoljubivog srca – Marka Novakovića

Sinoć je u prepunoj multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, održano veče sjećanja na nedavno preminulog novinara i publicistu Marka Novakovića.

O Marku Novakoviću kao kolegi, uredniku, saradniku, a prvenstveno velikom prijatelju govorili su Dragan Mitov Đurović u ime Društva crnogorskih novinara, mr medija i novinarstva i direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović, kao i Tijana Perović, novinarka TV7, navode iz KIC-a.

Podsjećajući na to da je prije gotovo godinu Marku dodijeljena nagrada za doprinos u crnogorskom novinarstvu upravo od Društva crnogorskih novinara, Dragan Đurović je kazao da je Marko neko ko je ostavio dubok trag i pečat u životima svih sa kojima se družio i sarađivao, a sjećanje na njegov široki osmjeh, veselu i blagu prirodu, a istovremeno izuzetnu posvećenost svemu što je radio, zasigurno žive vječno.

Direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović, evocirala je uspomene na višedecenijsko prijateljstvo sa Markom, počev od školskih dana, zajedničkih druženja, radnih akcija, igranki…

Kako je kazala, ostaje sjećanje na divnog čovjeka “čiste duše i obraza, obučenog u odijelu po uzusima profesije kojom se strasno bavio; pravdoljubivog, vrcavog duha, šarmantnog, divnog domaćina i oca, časnog Crnogorca”.

Dodala je i da ne može ne spomenuti Markov ogroman profesionalizam, koji se pored ostalog ogledao i kroz odličnu saradnju KIC-a Budo Tomović i televizije čiji je Marko bio dugogodišnji urednik, time bezrezervno podržavajući umjetničke vrijednosti i edukujući o važnosti očuvanja tradicije i crnogorske kulturne baštine.

Burzan je istakla i Markovu neostvarenu želju da zajedno sa KIC pop horom otpjeva “Na Kordunu grob do groba” te javno dala obećanje da će se ova pjesma uvrstiti u repertoar hora, upravo u Markovu čast…

Njegova dugogodišnja saradnica, novinarka TV7 Tijana Perović, kazala je da je urednikovo srce bilo ogromno, te da je u njemu bilo mjesta za sve, najprije porodicu i prijatelje, kolege, a posebno je u njemu čuvao i nosio ljubav i poštovanje za svoju Crnu Goru. Ona je dodala i da je Marko bio velika podrška svojim zaposlenima u svakom pogledu, te da se njegovo odsustvo osjeća u svakom kutku deska.

Antena M

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …