Pljevlja: Nova mehanizacija za gradska preduzeća


Pljevaljska komunalna preduzeća Vodovod i Lokalni putevi preuzela su danas dvije kombinovane građevinske mašine čime su stvoreni uslovi da pravovremeno i još kvalitetnije obavljaju poslove iz svoje nadležnosti.
Predsjednik Opštine Rajko Kovačević kazao je prilikom primopredaje pristiglih mašina da je proširivanje voznog parka preduzeća čiji je Opština osnivač jedan od ciljeva pljevaljske lokalne samouprave i njenih napora za još boljim rezultatima preduzeća koja ostvaruju javni interes.
„Opština Pljevlja je tokom prethodne dvije godine u obnavljanje mehanizacije lokalnih preduzeća uložila oko 350.000 eura, dok je ove godine za potrebe nabavke opreme utrošeno oko 400.000 eura“, podsjedio je predsjednik Opštine.
Sekretar za komunalno stambene poslove, saobraćaj i vode Zoran Čolović najavio je skoriju isporuku preostalih mašina i opreme koje je Opština Pljevlja obezbijedila preduzećima čiji je osnivač.
„Lokalni putevi dobiće i „posipač soli“ koji će biti u funkciji za održavanje lokalnih puteva. Za iduću godinu planiramo nabavku „drobilice za kamen“ kako bi kvalitetnije održavali lokalne puteve makadamskim zastorom, dok smo za sledeću godinu planirali i nabavku i instaliranje asfaltne baze“, kazao je Čolović.
U narednih nekoliko dana biće isporučen ostatak opreme lokalnim preduzećima: cisterna za vodu i kamera za snimanje podzemnih instalacija za potrebe doo „Vodovod“ i polupodzemni kontejneri za potrebe doo „Čistoća“.
Nabavljena vozila uposliće se u što skorijem roku i koristiti za radove na sanaciji i održavanju puteva.

Provjerite slična mjesta

Pobjeda: Abazović i Joković pripremaju odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Abazovićeva vlada koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da …