Knežević: Krivokapićeva Vlada preko “To Montenegro” oštetila državu za 11,2 miliona dolara

Predsjednik Demokratske nardone partije Milan Knežević kazao je da je neko u To Montenegro i Monetnegro Airlinesu oštetio Crnu Goru za najmanje 11, 2 miliona dolara. Knežević je javnosti predočito svoja saznanja o sumnjivim ugovorima za kupovinu dva aviona za potrebe domaće aviokompanije To Montenegro. On smatra da su dva aviona mogla da budu plaćena jeftinije, ako bi se odbilo 11,2 miliona dolara koji su uplaćivani za održavanje, dok su avioni bili u vlasništvu kompanije Montenegro erlajns.

Tako što je pokojni MA imao ugovor o zakupu o dva aviona tipa Embraer 195 imao je i održavanje… Vlada Zdravka Krivokapića formira novu avio kompaniju To Montenegro i iskazuje želju da kupi ova dva Embraera koje je koristio pokojni Montenegro airlines- naveo je, pored ostalog, Knežević.

Kako je kazao, avioni su plaćeni 21 milion i 800 hiljada dolara, bez motora.

To nije kraj, gospoda iz novoosnovane kompanije To Montenegro kupuju avione bez motora i trebamo da platimo još tri miliona eura za jedna motor i 600.000 za drugi. I onda dođemo do podatka da su avioni, umjesto da budu plaćeni 10,6 miliona dolara plaćeni 21 milion i 800 hiljada dolara u iz onih dodatnih 11,2 miliona dolara i dodatnih 3,6 miliona za motore dolazimo do podatka da su građani za dva embrajera stara 15 godina izdviliji oko 36 miliona i 600 hiljada dolara. Za taj novac mogli smo da kupimo više novih aviona. Bukvalno su sa MA skinuli sve i stvorili preduslove da te “zlatne burme, proteze” budu prebačena na To Montenegro. Smatram da gospodin Vukelić nije kriv i da mu je neko iz Vlade saopštio da učestvuje u potpisivanu raksida ugovora sa Džikasom. Ovo nije moglo da se realizuje bez saglasnosti najodgovornijih iz Vlade Zdravka Krivokapića, nadam se da će tužila

Dan

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …