Inspekcija donijela rješenje o uklanjanju spomen-ploče u Morinju

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) donijela je rješenje prema kojem će spomen-ploča u znak sjećanja na zatočene u logoru Morinj biti uklonjena, pri čemu će taj predmet uputiti tužilaštvu na dalje postupanje.

Spomenu ploču su, 10. oktobra, otkrili crnogorski ministari odbrane i vanjskih poslova, Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim zvaničnicima.

Inspektor za oblast kulturnih dobara i kulturne baštine 12. oktobra je izašao na lice mjesta i sačinio službenu zabilješku, ali i izvršio insapekcijski nadzor u Opštini Kotor, nakon čega je konstatovao da za postavljanje spomen-obilježja u Morinju ne postoji neophodna dokumentacija, piše Dan.

– Nadležna inspektorka za oblast kulturnih dobara i kulturne baštine je 12. oktobra obišla lice mjesta i sačinila službenu zabilješku u kojoj je konstatovala da se na predmetnoj lokaciji Centar Morinj, Kotor nalazi ploča posvećena zarobljenim hrvatskim civilima i braniocima, a koja su potpisanla crnogorska ministarstva odbrane i vanjskih poslova, i sačinila foto-elaborat. Istog dana, postupajuća inspektorka najavila je predsjedniku Opštine Kotor da će vršiti inspekcijski nadzor u prostorijama Opštine i saglasno su dogovorili četvrtak, 13. oktobar, kao termin vršenja nadzora kod Opštine Kotor – rečeno je tom mediju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …