Nikić dobio batine pa ubio Ševaljevića?

Podgoričanin Igor Nikić (42) prije dvije noći se, nakon svađe sa konobarom podgoričkog “Barley paba”, fizički sukobio sa dvojicom gostiju tog lokala, a kada je izvukao deblji kraj pošao je za oružje, vratio se u kafić i hicem iz pištolja usmrtio Dragana Ševaljevića (40).

Nikić je juče višoj državnoj tužiteljki Andrijani Nastić priznao da je u subotu veče, oko 22.15 sati, pucao u Ševaljevića.

Nakon saslušanja, tužiteljka mu je odredila zadržavanje do privoda sudiji za istragu podgoričkog Višeg suda, koji će odlučivati o njenom prijedlogu – da osumnjičenog za ubistvo pošalje u Istražni zatvor.

Prema saznanjima “Vijesti”, očevici ubistva policijskim inspektorima ispričali su da je Nikić, nešto oko 22 sata, burno reagovao zbog kafanskog ceha, obrušivši se na konobara.

”Ispričali su i da su se Ševaljević i L. koji je bio sa njim u društvu, umiješali u sukob i da je Nikić, nakon verbalnog konflikta, u fizičkom obračunu sa njima izvukao deblji kraj, nakon čega je izašao iz kafića. Nakon par minuta, vratio se naoružan i počeo da puca. Prema njihovim iskazima, ispalio je šest ili sedam hitaca, od kojih je jedan pogodio Ševaljevića, nanoseći mu smrtonosnu povredu, a potom je pobjegao”, tvrdi sagovornik blizak istrazi.

Drugi sagovornik rekao je da se Nikić, nakon nekoliko sati bjekstva, oko tri sata poslije ponoći, taksijem dovezao do podgoričkog Centra bezbjednosti, gdje se predao.

Prethodno, inspektori su u naselju ispod Gorice, nadomak jednog hotela, pronašli “seat” kojim je pobjegao nakon zločina.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da je Nikić, za kojim su intenzivno tragali – “u ranim jutarnjim časovima pristupio u službene prostorije”.

”Gdje je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Do sada preduzete radnje ukazuju da je ovom događaju prethodio verbalni i fizički konflikt I. N. sa jedne strane i D.Š. i još jednog lica sa druge strane”, saopštili su iz te bezbjednosne institucije.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …