Abazović: Ubović i Lazović švercuju cigarete i kokain

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da dok nije izabran za potpredsjednika Vlade, šverc je bio tabu tema.

“Postoje tri klana koja švercuju, a jedan je pokrovitelj partija u kojima su Konjević (Raško Konjević potpredsjednik Vlade, ministar odbrane i predsjednik SDP), Krivokapić (Ranko Krivokapić, ministar vanjskih poslova i počasni predsjednik SDP) i Đukanović (Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore i lider DPS). Zbog toga su svi napadi. Pravi se konstrukcija da bih se optužio da učestvujem u švercu. Pozivam nadležne da utvrde činjenice. Mogu da snosim političku odgovornost zbog ljudi oko mene, ali da ne zavaravamo tragove – šverc cigareta rade Ubović (biznismen Ranko Ubović) i Zoran Lazović ( bivši pomoćnik direktora Uprave policije). Oni rade i šverc kokaina i oni finansiraju za podgoričke izbore u posljednjih 30 godina”, rekao je Abazović na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

On je pitao Konjevića kako je on pomogao tužilaštvo, a pita tužilaštvo kako je on pomogao.

“Da nije bilo mene, danas ne bi pričali ovo”, rekao je Abazović.

On je pitao ko je govorio da šverc treba da se nastavi, da bi se pomogla Crna Gora, da bi se odbranila od Vučića (predsjednik Srbije Aleksandar Vučić?)

“Istina mora da izađe na vidjelo. Kad je riječ o Miloviću, i vaše (Konjevićeve) koleginice iz ministarstava su se sretale s njima. Lazović je bio na čelu sektora za borbu protiv kriminala u Upravi policije. Davao je ljudima novac, i zato nemamo ljude koji su spremni da krenu u obračun. Otkrio sam dvije šeme koje se dešavaju na sjeveru države 20 godina – paralelne granične prelaze kroz koje ide šverc. Gdje ste bili da ovo kažete. Sjeli ste s Draškom Đuranovićem i rekli da Abazović treba da se napada preko Jelene Maraš i Kurtija (generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost Artan Kurti)… U 2020. godini kroz Crnu Goru su prošla 453 kontejnera, a taj broj je danas znatno manji… Ova gospoda su ćutala kao zalivena”, kazao je Abazović.

On je rekao da ako ima involviranosti kolega, oni moraju da odgovaraju.

“Ovo je smišljena igra kako bi se skinula odgovornost s Bemaks koalicije. Zaboravlja se na mojkovački klan, koji je aktivno učestvovao u šverci cigareta. Znam šta je vaš cilj – da me optužite za sve i svašta, da kažete da sam ubio Duška Jovanovića, organizovao ubistvo Iva Pukanića, pucao na Oliveru Lakić. Gdje ste bili da pokrenete ove teme. Ne samo šverca cigareta, nego i kokaina. Znate li koliko se kokaina troši u nekim ekskluzivnim hotelima u Crnoj Gori. Čiji su to partneri? Dritana Abazovića? Smišljate afere različitim ljudima, blatite ih radi sticanaj političkog profita”, kazao je Abazović.

On je reako da kad je riječ o Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB), jedini čovjek na kog je upozorio doskorašnjeg direktora ANB Sava Kenteru je Drago Spičanović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …