Đukanović: Abazović se ponaša kao da se ništa nije dogodilo

Od promjene vlasti demokratska i civilizovana društva očekuju novi impuls razvoju tog društva ali je Crna Gora dobila devastaciju, upropaštavanje svega što je vrijedno i mukotrpno stvarano tokom posljednjeg tridesetogodišnjeg ciklusa razvoja naše države, kazao je sinoć predsjednik DPS-a, Milo Đukanović na konvenciji liste “Prava stvar, Koalicija Radimo i razvijamo Žabljak – DPS, SD”.

On je kazao i da se nakon pada Vlade, premijer u tehničkom mandatu ponaša kao da se ništa nije dogodilo te da pokušava da prikriva “štetočinstva koja je pravio Crnoj Gori”.

Đukanović je, kako navode iz DPS; naglasio razvojne šanse sjevera Crne Gore i konstatovao da ova regija ima mnogo izdašnije razvojne potencijale nego jug.

“Potencijali sjevera ostali su neiskorišćeni i predstavljaju razvojnu šansu, kao i šansu za nova zapošljavanja i unaprjeđenje životnog standarda, prije svega građana sjevera a onda i građana čitave Crne Gore”, rekao je Đukanović.

On je podsjetio “na vrijeme kad je DPS činila okosnicu državne politike”.

“Bilo je to vrijeme u kojem je državna vlast odlučila da realizuje i tako krupne projekte, istorijski najskuplje u Crnoj Gori, kakav je projekat auto-puta. Takođe to je bilo vrijeme u kojem smo se odlučili da razvijamo zimske ski centre i da uložimo više od 100 miliona eura za gradnje puteva od auto-puta ka skijalištima, za gradnju komunalnih sistema da bismo opremili te zimske ski centre, za gradnju parkinga, za gradnju baznih naselja, za postavljanje novih ski staza i žičara. Dakle, na taj način smo pokazali namjeru da valorizujemo sve turističke potencijale Crne Gore”, rekao je predsjednik Đukanović na početku svog izlaganja.

On se potom osvrnuo na period nakon 30. avgusta 2020. godine, od kada je, kako ističe, nastalo grubo i naprasno zaustavljanje razvoja ovoga grada, razvoja sjevera Crne Gore, ekonomskog unaprjeđenja i demokratskog razvoja naše države.

“Tada se naime dogodila promjena državne vlasti u Crnoj Gori. Od promjene vlasti demokratska i civilizovana društva očekuju novi impuls razvoju tog društva. Međutim, tada smo dobili svekoliku devastaciju, dobili smo upropaštavanje svega što je vrijedno i mukotrpno stvarano tokom posljednjeg tridesetogodišnjeg ciklusa razvoja naše države. Prisustvovali smo, rekao bih, jednoj tako očiglednoj demonstraciji neznanja, neposvećenosti i loše namere prema našoj državi. Kada bih pokušao da jednom rečenicom definišem tu politiku koja je karakterisala rad dveju vlada tokom posljednje dvije godine ja bih kazao da je u pitanju iskompleksirani revanšizam”, kazao je predsjednik.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …